Aftenposten

Snøføre i produksjon

- STEIN ERIK KIRKEBØEN

Et snev av vinter har kommet, og i Oppegård er kanonene i ferd med å skyte snø.

– Det er blitt så kaldt, og det ser ut til at det skal fortsette å vaere så kaldt, så vi har satt i gang snøproduks­jonen på golfbanen i Oppegård, sier informasjo­nssjef Trine Rom Giving i Skiforenin­gen.

Men ting tar som kjent tid, det blir ikke vinter over natten.

– Nei, vi trenger nok en uke på å lage skiforhold i Oppegård, så tidlig i neste uke ...

– ... eller kanskje til helgen?

– I aller, aller beste fall kanskje til helgen, men mest sannsynlig tidlig neste uke, sier Giving. Hun våger ikke å love noe, for dette avhenger av enda høyere makter enn dem Skiforenin­gen rår over.

Foreløpig er det bare i Oppegård de er i gang.

under snart hundre mil

Noen har ikke tid til å vente, de oppsøker snevet av vinter der det er. Tom Stensaker (63) er kanskje den fremste av dem. Er det mulig å fremskaffe «villsnø», så velger han spor i skogen fremfor kunstsnø på en golfbane.

– Mye av poenget er å komme ut i naturen. Jeg har vaert på ski i Marka hver dag siden den første snøen kom 25. oktober, sier Stensaker på telefon fra Romeriksås­en.

– Akkurat nå sitter jeg på parkerings­plassen på Bruvoll. Her er det ikke snø, men tre kilometer innover en skogsbilve­i som elgjegerne bruker, har jeg et smalt spor i kanten av veien. Det er 500 meter langt, sier Stensaker, som går frem og tilbake på det strekket kanskje 50 ganger i løpet av dagen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway