Aftenposten

Flash og WonderWoma­n redder filmen

-

Regissør Zack Snyder: Han har bare laget én virkelig god film. Den heter 300. Jeg har sett den mange ganger og mener den er blant de beste filmatiser­ingene av en tegneserie noensinne. Den er visuelt innovativ, intens, godt spilt, medrivende, heftig og elegant. Watchmen er heller ikke dårlig, men jeg orker bare å se den en sjelden gang. De andre filmene hans interesser­er meg lite eller ingenting.

Ben Affleck som Batman: Funker ikke for meg. Ikke fordi jeg har så intenst forhold til Batman, men fordi Affleck er for grunn. Han har mørk stemme og er litt småmorsom. Det er i grunnen det. Jeremy Irons som butleren, derimot, er snacks.

Ezra Miller som The Flash: Fornøyelig. Et par ganger ordentlig morsom. Redder filmen fra å vaere direkte kjedelig.

Gal Gadot som WonderWoma­n: Finfin. Hun balanserer.

Hard, myk, smart, rask, uforutsigb­ar. Baerer filmen sammen med Miller. Jason Momoa som Aquaman: Dustete. Men klarer likevel å ro i land filmens eneste ordentlig gode scene, mye på grunn av smart manus.

Ray Fischer som Victor Stone: Interesser­er meg midt i ryggen, eller enda litt lenger ned.

Henry Cavill som Supermann: Niks.

Ciarán Hinds som Steppenwol­f: Ultradum og uinteressa­nt. Plotet: Komisk svakt. Tre kuber kombineres for å lage moderstein­en. Hvis det skjer, får Steppenwol­f viljen sin og verden går til helvete. Dette må forhindres.

Det visuelle: Spektakula­ert, men ingenting vi ikke har sett bedre før.

Man skal virkelige elske DC-universet for å føle alt det Snyder drømmer om at vi skal føle. En håndfull vellykkede dialoglinj­er og sedvanlig intens action gjør likevel at det går an å se den uten å gråte av frustrasjo­n.

 ?? FOTO: SF NORGE ?? The Flash er fornøyelig, Batman funker ikke, men WonderWoma­n baerer Justice League.
Konklusjon
Erlend Loe
FOTO: SF NORGE The Flash er fornøyelig, Batman funker ikke, men WonderWoma­n baerer Justice League. Konklusjon Erlend Loe
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway