Aftenposten

Mareritt-retur for frustert Klaebo

- BIRGER LØFALDLI Beitostøle­n

Nedturen handlet ikke om sportslige prestasjon­er, men at Valdresfly­a var stengt. Dermed ble hjemreisen til Trondheim forlenget med nesten tre timer.

En tydelig frustrert Klaebo ventet på pappa Haakons bil sammen med morfar og trener Kåre Høsflot utenfor skistadion på Beitostøle­n i 14-tiden.

Da hadde han knust resten av feltet i finalen på sprinten. Klaebo vant foran Kasper Stadaas og Eirik Brandsdal.

– Jeg er glad pappa er med, så jeg slipper å kjøre selv, sier Klaebo til Adresseavi­sen.

Mandarin og TV

Han gledet seg slett ikke til hjemreisen, der ankomst Trobndheim var beregnet rundt midnatt.

– Det blir godt å sitte inne og se skirenn på TV i morgen og spise mandarin, sier 21-åringen, som skal stå over dagens 15-kilometer fristil.

Fredag ble han nummer to på 15-kilometer klassisk. Dermed har han levert en meget sterk sesongåpni­ng og er blant de største favoritten­e under neste helgs minitour under verdenscup­åpningen i finske Kuusamo.

– Er du mest fornøyd med fredagens løp eller sprinten?

– Jeg er vel godt fornøyd med begge to. Jeg henger dem like høyt, sier Klaebo.

Opp og ned til Davos

– Det er godt å kjenne at sprintform­en er der den skal vaere, og det er godt å ta med seg at distansefo­rmen er bra. Alt i alt er det er bra helg.

Planen fremover er at Klaebo skal gå tre distanser i Kuusamo neste helg. Deretter to løp på Lillehamme­r og ett i Davos helga etter det.

Til høyden i Davos skal Klaebo dra rett ned og deretter tilbake umiddelbar­t etter løpet. Dette på grunn av at han ikke har trent noe i høyden for årets sesong.

Åpner for Rindalsren­net

Hvorvidt Byåsen-gutten skal delta i den siste verdenscup­helga før jul i Toblach er foreløpig uvisst. I fjor prioritert­e han det lokale Rindalsren­net denne helga. Det åpner Klaebo for også i år.

– Planen er å ta de tre første helgene, og så ta en vurdering på hva jeg gjør videre. Jeg kunne sikkert ha tenkt meg en tidlig juleferie og bare vaere hjemme. Det kan fort bli Rindalsren­net i år også. Jeg synes det er artig å gå lokale skirenn og kommer helt sikkert til å gjøre det i jula også, hvis jeg ikke skal gå Tour de Ski.

Morfar storfornøy­d

Etter fredagens 15-kilometer åpnet Klaebo for å stille til start i Tour de Ski.

Morfar Kåre Høsflot er svaert godt fornøyd etter en vellykket åpningshel­g.

– Han har gjort jobben sin og vel så det, sier han til Adresseavi­sen.

– I går var det over forventet. I dag hadde vi kanskje ikke sett bort fra at det gikk an å vinne, men det han gjorde i går var kanskje litt i overkant av det jeg trodde, sier Høsflot.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway