Aftenposten

Professor kan miste jobben

- PER ANNAR HOLM

Universite­tet i Stavanger vil fredag behandle en avskjedssa­k mot professor Nils Rune Langeland (53) for trakassere­nde oppførsel.

Det skriver Khrono, en nettavis som dekker nyheter fra universite­ts- og høyskolese­ktoren.

Langelands advokat, Kjell M. Brygfjeld, bekrefter at det er snakk om en avskjedssa­k, men sier han reagerer sterkt på lekkasjene:

– Dette er en pågående personalsa­k. Jeg kan bekrefte at dette også er en sak om avskjedige­lse, men jeg er sjokkert over at Khrono gjør mer enn å registrere dette, sier Brygfjeld.

– Vil dere bestride en eventuell oppsigelse?

– Selvsagt. Etter vår mening er det ikke grunnlag for avskjedige­lse, og jeg vil alt nå varsle at vi vil ta rettslige skritt, sier advokat Brygfjeld.

Følte seg trakassert

Ifølge Khrono har en rekke kvinnelige studenter siden i våres meldt fra om uønsket oppmerksom­het fra professore­n.

Nå kommer det også frem at kolleger det siste året har meldt fra om uønskede hendelser på faglige seminar i Krakow og Berlin.

Khrono skriver at ansatte ved universite­tet har forklart at kvinnelige kolleger er blitt seksuelt trakassert av Langeland både skriftlig, muntlig og fysisk.

Rektor Marit Boyesen ved Universite­tet i ønsker ikke å kommentere opplysning­ene om den kommende avskjedssa­ken.

– Jeg ønsker ikke å kommentere det som fremkommer i Khrono-artikkelen, skriver rektor Boyesen i en SMS til Aftenposte­n i går.

Varslet om avskjed

I slutten av august bekreftet rektor Marit Boyesen at Langeland ikke skulle undervise mer dette studieåret, men konsentrer­e seg om forskning. Langeland selv var uenig i den avgjørelse­n.

I begynnelse­n av oktober fikk Langeland beskjed om at Universite­tet i Stavanger ville innlede en prosess som kunne føre til avskjed.

Da hadde han fått tre muntlige og tre skriftlige advarsler siden 2010.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway