Aftenposten

Mobilslave­r, husker dere ikke hvor hyggelig vi hadde det før?

-

«Seriøst, er dere på mobilen nå?». Jeg er en jente som har mange gode venninner jeg liker å være med, men allikevel er det en ting som plager meg når jeg er sammen med dem, og det er mobilbruke­n.

Hvis vi har filmkveld en fredag hjemme hos meg, sitter alle venninnene mine alltid på mobilen. Prøver jeg å si noe morsomt om filmen, ser de ikke opp, og ler heller av noe på sin egen skjerm. Når vi går til skolen er de på mobilen, i hvert eneste friminutt er de på mobilen, på veien hjem er de på mobilen.

Vi prater nesten ikke sammen når vi er på besøk hos hverandre, alle sitter i hvert sitt hjørne med hver sin mobil. Hvis jeg ber dem om å legge bort sier de bare «jeg skal legge bort snart, må bare sjekke en snap først, ikke vær så sur a». Men det skjer ikke snart, det skjer jo aldri! Skal det være sånn at når jeg spør om vi kan legge bort, er det jeg som har gjort noe galt og lager dårlig stemning?

En dag jeg gikk hjem fra skolen sammen med venninnene mine, møtte vi noen av guttene fra klassen. De stirret sjokkert på «mobilslave­ne» som glante ned i mobilene sine vanlig og sa «seriøst, er dere på mobilen nå? Dere er skikkelig usosiale assa!». Men de trakk bare likegyldig på skuldrene og gikk videre.

Jeg misunner guttene som faktisk snakker med hverandre, og som ikke trenger å få masse likes på Instagram og musica.ly for å føle seg bra nok. Husker dere ikke hvor hyggelig vi hadde det før? Da vi kunne leke boksen går og tulle og le. Den tiden hvor vi ikke brydde oss om hva andre syntes?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway