Aftenposten

Regjeringe­n tar fra meg muligheten til å studere

- Kristine Tuft Skogheim (18)

Regjeringe­n vil endre grensen på borteboers­tipendet fra 40 km, til 60 km. Med dette setter dere mange studenter i en stor knipe. Jeg er hybelboer, og jeg er avhengig av borteboers­tipendet. Faren min bor 44 km fra skolen, noe som vil si at om dette forslaget går gjennom, har jeg ikke lenger rett på borteboers­tipend, noe som vil være svært problemati­sk for meg og mange andre.

Jeg er nemlig syk, for syk til å kunne bo hjemme og gå på skolen. Jeg har ikke mulighet til å bruke to timer av hverdagen min på å ta buss til og fra skolen, det krever for mye krefter som jeg ikke har. Jeg er kun deltidsstu­dent, og får dermed bare 75 prosent stønad, noe som allerede er for lite. Jeg er ikke i stand til å jobbe, og er avhengig av borteboers­tipend og ukepenger fra familien min for å kunne bo på hybel – for å kunne gå på skole.

Ved å gjennomfør­e dette forslaget, gir dere meg kun tre valg. Tre lite ideelle valg. Jeg kan enten droppe ut av skolen, eller trygle Nav om penger, til tross for at Nav i utgangspun­ktet er tydelige på at de ikke har ansvar for å hjelpe elever på videregåen­de økonomisk.

Siste alternativ er å ta ut studielån, studielån for å komme meg gjennom videregåen­de. Jeg regner med at selv dere skjønner at det er en svært vond situasjon å havne i. En situasjon jeg ikke vet hvordan jeg skal løse, en situasjon som i verste fall setter min fremtid i fare.

Så kjære regjering, ved å innføre dette vedtaket tar dere fra meg muligheten til å fullføre videregåen­de. Dere tar fra meg muligheten til å studere. Dere tar fra meg muligheten til å få det livet jeg ønsker å leve. Dere tar fra meg fremtiden min.

 ?? FOTO: OLAV OLSEN ?? Her er finansmini­ster Siv Jensen og statsminis­ter Erna Solberg på en pressekonf­eranse i statsminis­terboligen tidligere i år.
FOTO: OLAV OLSEN Her er finansmini­ster Siv Jensen og statsminis­ter Erna Solberg på en pressekonf­eranse i statsminis­terboligen tidligere i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway