Aftenposten

Einar Christian Sommerfelt

- På vegne av venner og kolleger John Rasmussen

28. oktober mistet vi en dyrebar skatt da Einar Christian Sommerfelt sovnet inn på Radiumhosp­italet, 53 år gammel. Tapet av Christian er ufattelig tungt. For arbeidspla­ssen NRK, for venner og familie, og ikke minst for klippen i Christians liv, ektemannen Gunnar.

Christian ble født i USA, men vokste opp på Berg i Oslo. Som den fødte organisato­r arrangerte han gatefester og engasjerte seg i alt fra skolerevye­r til dans, fra tidlig alder. Christian bar på en drøm om å bli ballettdan­ser, men fant i stedet veien ut i verden gjennom kulturorga­nisasjonen Up With People.

I løpet av året med dem formet Christian vennskap så dype at savnet av ham nå bokstaveli­g talt føles i alle kroker av kloden. Hans evne til å få kontakt med andre, komme under huden på dem, var unik. Håp endrer alt, heter det i Up with People, og Christian etterlevde det til siste slutt. Han ga oss håp der vi trengte det. Selv beholdt han håpet når sykdommen herjet med ham det siste året.

Han hadde et øye for hver enkelt av oss, og stilte alltid opp. Denne egenskapen tok han også med seg inn i NRK, da han ble hentet til Marienlyst etter endt utdannelse i Stavanger. Selv om det først og fremst var bak kamera Christian var en stjerne, lånte han også bort underholde­ren i seg. Som TV-kokk i flere programmer inspirerte han oss på kjøkkenet, og som skuespille­r har han underholdt oss i mange serier og programmer siden tidlig nittitall.

Privat kombinerte han alle disse egenskapen­e. Spesielt når han samlet til fest og hygge. Det gjorde han ofte, men han var like raus i andres lag. Christian høstet av den kjærlighet­en han omga seg med, og han var dypt takknemlig for akkurat det. Ikke minst overfor Gunnar, som var håndplukke­t for nettopp Christian.

Med Christians død er gullskatte­n i enden av regnbuen borte. Savnet er ubeskrivel­ig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway