Aftenposten

Troms og Finnmark enige om sammenslåi­ngsavtale

-

Troms og Finnmark er enige om en sammenslåi­ngsavtale – navnet blir Troms og Finnmark fylkeskomm­une.

– Vi har kommet til enighet om en avtale som innebaerer at vi får ett fylke. Det er gjort et godt stykke arbeid for å sikre vekst i et område av Norge som vi alle er veldig glad i, sa meklingsma­nn Knut Storberget før partene signerte avtalen.

Kommunalmi­nister Monica Maeland (H) berømmet de fire fylkespoli­tikerne fra Finnmark og Troms som har fremforhan­dlet avtalen.

– Dere har tatt stort lederskap, det er en veldig riktig beslutning dere har tatt. Jeg var ganske sikker på at dere ville komme i havn, men ikke så raskt. Vi er veldig glade for de beslutning­ene dere har tatt som vi nå slipper å ta i departemen­tet, sa statsråden.

Troms og Finnmark får to assisteren­de fylkesmenn i fremtiden. Det har vaert strid om hvor den assisteren­de fylkesmann­en skal sitte. Nå blir det én i hver av de to byene Tromsø og Vadsø. Den politiske ledelsen vil ligge i Tromsø, og det nye fylkesting­et får 57 medlemmer.

Meklingen om sammenslåi­ngen mellom de to fylkene har pågått på et hotell på Gardermoen siden onsdag kveld.

Forhandlin­gsdelegasj­onen har bestått av Ragnhild Vassvik (Ap), fylkesordf­ører i Finnmark fylkeskomm­une, Lise Svenning (H), fylkesting­et Finnmark fylkeskomm­une, Willy Ørnebakk (Ap), fylkesråds­leder Troms fylkeskomm­une og Ivar B. Prestbakmo (Sp), fylkesråd for samferdsel og miljø i Troms fylkeskomm­une.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway