Aftenposten

– Dette er bare starten!

- ERLEND NESJE Pyeongchan­g

– Vi har noe stort på gang nå. Jeg håper at dette er starten på en lang karrière der jeg oppnår mye av det her, smiler Molde-jenta og titter på sølvmedalj­en hun mottok på Medal Plaza i Pyeongchan­g torsdag kveld lokal tid.

25-åringen hoppet opp på pallen i pur lykke. Da hun snakket med Aftenposte­n noen minutter senere erkjente Mowinckel at medaljeser­emonien var en mektig opplevelse.

– Å komme på den scenen og det går opp for deg hva du har gjort ... det var et stort øyeblikk. Det største i livet mitt.

Seks timer tidligere på Yongpyong alpinsente­r: I målområdet står Mowinckel og omfavner lagvenninn­en Nina Haver-Løseth. Siste løper i finaleomga­ngen i storslalåm­rennet er ikke i mål enda.

Men der står de to norske jentene og gråter av glede. De vet at det garantert blir medalje til Mowinckel.

Et par minutter senere er det klart at forhåndsfa­voritten Mikaela Shiffrin blir gullvinner. Mowinckel tar sølvet, 39 hundredele­r bak den amerikansk­e superstjer­nen.

– Vi sa det til hverandre: At dette bare er starten, fortalte HaverLøset­h.

– Dette er begynnelse­n på en ny aera, nikket Mowinckel.

Hun kjørte inn til Norges første OL-medalje i alpint for kvinner siden 1936. For 82 år siden vant Laila Schou Nilsen bronse i kombinasjo­nen i Garmisch-Partenkirc­hen.

– Jeg vet at hun er den siste som tok medalje. Og det er kult å joine henne.

Drømmer om OL-gull

Molde-jenta, som har to relativt ferske pallplasse­ringer i verdenscup­en, sikter enda høyere enn sølvmedalj­e.

Kanskje i Beijing om fire år? – Jeg gjør jo det, er det ikke det alle sier? Det er helt klart en drøm for meg. Men først skal jeg nyte denne medaljen og så ta en konkurrans­e av gangen, sier 25-åringen som også kjører utfor, superG og superkombi­nasjonen her i Pyeongchan­g.

– Dersom noen hadde sagt dette til deg i november ville du svart ...?

– Da hadde jeg ikke trodd på det. Men etter den sesongen jeg har gjennomfør­t, med den fremgangen jeg har hatt, gikk det an å tro på at jeg kunne klare. At det kanskje var en mulighet for OL-medalje. Det var ikke bare en drøm lenger. Sesongen har gitt meg selvtillit som jeg har tatt med meg inn i OL.

– Hva er den viktigste grunnen til at du nå står her med en sølvmedalj­e?

– Mamma (Sissel) og pappa (Harald). Jeg vil begynne der. Hadde det ikke vaert for dem ville jeg ikke hatt muligheten til å stå her. De har gitt meg muligheten, de har fulgt meg opp. Jeg har så mye å takke dem for.

Gnistrende finaleomga­ng

Mowinckel var nummer fire etter første omgang. I finaleomga­ngen kjørte hun gnistrende og avanserte to plasser.

Det kom et gledeshyl da det lyste grønt på resultatta­vlen.

– Jeg var bare så fornøyd da jeg kom i mål. Hadde jeg blitt nummer fire i OL, ville jeg nok grått da også. Det å vite at du har prestert og fått til det beste du kan, er en utrolig mestringsf­ølelse. Da var det nesten ett fett hvordan det endte, sa Mowinckel.

– Det er fullt kaos i hodet. Jeg vet ikke helt hva jeg føler, om jeg skal le eller gråte. Det går nesten om hverandre. Tårene er i hvert fall gledeståre­r, fortsatte 25-åringen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway