Aftenposten

Nye tøffe tak venter i dag

- Gangneung

De norske ishockeysp­illerne fikk en tøff OL-start mot Sverige. Kaptein Jonas Holøs sier at laget skal vaere påskrudd fra start mot Finland i dag.

Norge-Sverige 0-4 Spillerne får bare et døgns hvile før det baerer ut på isen igjen mot finnene, som vant sin OLåpning mot Tyskland 5-2 noen timer før Norge møtte Sverige.

Mot svenskene ble Holøs & co. rundspilt i første periode. Det nytter ikke mot Finland, som han mener er et minst like bra lag som Sverige.

– Jeg tror du skal få se et litt annet lag fra start. Jeg selv synes det er deilig å ha en kamp i beina. Men det blir tøft, sier Holøs til NTB.

Klare til å slåss

I åpningsper­ioden mot Sverige klarte ikke de norske spillerne å gjøre tingene de så ofte har snakket om at de må mestre for å matche de beste lagene: Vinne naerkamper, unngå å miste pucken og holde motstander­ne unna den norske målsonen.

– Det sto litt stille utpå der, og det tok litt tid før vi kom i gang. Det skal vi egentlig takle på en bedre måte. Sverige klarer det jo, så da skal vi også klare det, sier Holøs.

I annen periode ble det derimot bedre, selv om målene uteble.

– Spiller vi som vi gjorde i 2. periode, så tror jeg vi kan ta poeng mot hvem som helst. Da spilte vi bra hockey og var med der ute, sa løperen Mathis Olimb til NTB.

Holøs er enig i at spillet i midtperiod­en bør kopieres mot finnene.

– Ja. Det er viktig å gå mye på skøyter, slik at man alltid er naer pucken og naer situasjone­ne, for da er det mye lettere å vinne. I dag var vi liksom en halvmeter på etterskudd. Vi må vinne flere naerkamper og pucker. Da får vi pucken i laget, og da får man energi og skaper mer, sier Norges kaptein.

Holøs, Olimb og stjerneløp­eren Patrick Thoresen er alle enige om at det er mulig å sjokkere finnene. Det klarte Norge senest i VM i fjor (2-3-tap etter forlengnin­g). (NTB)

Norge-Finland kl 13.10

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway