Aftenposten

Sigvart Dagsland takker for støtten etter bilulykke

-

I et innlegg på Facebook takker artist Sigvart Dagsland både helsevesen og fans for all hjelp, støtte og omtanke etter den dramatiske bilulykken for en måned siden. «En tsunami av velvilje», kaller han det.

«Gode folk!» åpner Dagsland innlegget med, og skildrer hvordan han sammen med bandmedlem Torjus Vierli og lydmann Helge Leirvik ble påkjørt i en frontkolli­sjon på vei hjem fra konsert på Rena.

– Alle fikk juling så det holdt, men – vi overlevde, skriver Dagsland, som nå omsider er ferdig operert og er på rehabilite­ring.

De andre to som satt i bilen er hjemme fra sykehus, men sykmeldt i lang tid – og den veien vil ta tid også for Sigvart Dagsland, ifølge innlegget:

– Jeg var den som kjørte bilen, og ble sittende i 45 minutter før jeg ble skåret løs. Jeg ble påført en rekke store bruddskade­r, hvor det alvorligst­e nok var den venstre ankelen som ble knust, men det var mye omfattende fra skadereper­toaret som inntraff, i kropp, armer og bein.

Dagsland er klar på at det kunne gått mye verre, og skriver at han er «overlykkel­ig over at vi alle fremdeles er her».

Ankelen hans kan ikke belastes før i mai, så nå venter rullestol, deretter krykker og «soignert vandring med stokk». Dagsland satser på å vaere tilbake på scenen «i alle fall i juni» – og varsler at det nå blir «bare å konsentrer­e seg om trening og å komme seg på beina».

Til fansen skriver han at han «har lest hver en hilsen» og er dypt takknemlig for alle meldinger og alle som har hatt dem i tankene. Videre heter det fra Dagsland at han er «reservasjo­nsløst imponert over norsk helsevesen», både kompetanse­n og vennlighet­en. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway