Aftenposten

Aftenposte­n i bevegelse

- Torgrim Rolfsen Drøbak

Papiravise­n Aftenposte­n holder ikke tritt med nyhetstemp­oet, det meste som trykkes er gammelt nytt i dagens hurtigform­idlingsver­den. Likevel ofrer Aftenposte­n mange sider til sportsrepo­rtasjer. Sideantall­et for sport ser ut til å vaere like stort som sideantall­et for politikk i inn- og utland er lite.

Mest av alt går avisen i retning av å vaere en «eventavis». På morsdagen får du «billigere kjaerlighe­t i bevegelse» med a-kortet. Flere andre helsider er dekket av «event.ap.no». I tillegg kommer morosidene med «Hole in one», «Bak mål», «Under streken»,«Skavlan» og Lene Hvals helside «Dollhouse». «Dette er begredelig», sa journalist­en Frydenlund engang fra en fotballkam­p i radioen.

Det samme kunne man si om dagens Aftenposte­n. Sidene fylles opp med store fotografie­r som kompensere­r for innsparing­en av lønnen til gode journalist­er innen politikk og naeringsli­v. Bysiden for Oslo har mange ganger sekundaerk­ilder, stadig må lesere sende inn rettelser.

Godt at hverken Sundar eller Tinius får alt dette med seg.

Men dog. Den ensomme rytter Harald Stanghelle dekker det meste fra politikk og privatliv, Joacim Lund er god og allsidig. Fra tid til annen presentere­r redaksjone­n noen godbiter i stor bredde for leserne. Avsløringe­r og dybdejourn­alistikk med toppkarakt­er.

Utgivere og mediefolk snakker så varmt om de mange plattforme­r. Fortsett gjerne med det, mange lesere vil jo helst selv vaere med, føle seg inkludert, vaere en del av Snap, Twitter og Trynoteket.

Men gi oss Avisen tilbake, den plattforme­n er på sikt uslåelig, på papir.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway