Aftenposten

Rekordøyeb­likket

- Kurt B. M. Haugli Journalist Aftenposte­n i Pyeongchan­g

Det ble den 38. medaljen i Pyeongchan­g. Dermed slo Norge USAs rekord fra Vancouver med 37 medaljer i et vinter-OL.

Det finnes de i alpinverde­n som synes at lagkonkurr­ansen i parallells­lalåm ikke er den gjeveste.

Men for de fire norske som sikret Norges 38. medalje i mesterskap­et, var det ikke annet en pur glede å spore. Kristin Lysdahl, Nina Haver-Løseth, Sebastian Foss Solevåg og Leif Kristian NestvoldHa­ugen gliste bredt i bakken etter at de følte at de hadde «vunnet bronsen».

Var i storslag

– Da jeg så at det sto Norge på tavlen, hadde jeg bare en følelse av ren lykke, fortalte Nina Haver Løseth som kjørte godt i de innledende rundene, men tapte sin duell i bronsefina­len.

Hun trodde hun hadde ødelagt alt. Norge slo Frankrike i bronsefina­len, mens Sveits og Østerrike gjorde opp om seieren. Gullet gikk til Sveits.

Frankrike ledet 2–1 mot Norge før den aller siste duellen mellom Nestvold-Haugen og Frankrikes Clement Noel. Nordmannen måtte vinne og han måtte vinne på en sterk tid.

Men Nestvold-Haugen følte seg sterk denne dagen i bakken som kalles Yongpyong.

– Da jeg så Clement Noel i sidesynet på hoppet, tenkte jeg: «Nå får du vise hva du er laget av, hvis du skal henge med», fortalte 30-åringen fra Baerum.

Flettekuns­t

Det to jentene på laget hadde sin egen måte å forberede seg på. Troen på medalje skapte de også ved å fortsette på noe som hadde fungert tidligere i mesterskap­et.

– Det som er morsomt er at Kristin flettet håret til Ragnhild Mowinckel begge gangene hun tok sølv. Hun flettet håret mitt i dag. Jeg vet ikke om det kan vaere noen overtroisk lykkegreie­r, sa HaverLøset­h.

– Jeg tar kred for den, svarer Kristin Lysdahl kjapt.

– Det er en rutine er kommet for å bli, sier jenta fra Ålesund.

Jonathan Nordbotten og Maren Skjøld var Norges reserver og fikk også utdelt bronsemeda­ljer.

Tidenes beste i vinter-OL

Bronsen var samtidig Norges syvende i alpint i OL i Sør-Korea. Det er også rekord. Forrige bestenoter­ing var fem medaljer fra Lillehamme­r.

Før lagbronsen hadde Norge allerede tatt følgende medaljer: Aksel Lund Svindal: Gull utfor. Kjetil Jansrud: Sølv utfor og bronse super-G.

Ragnhild Mowinckel: Sølv i storslalåm og super-G.

Henrik Kristoffer­sen: Sølv i storslalåm.

 ?? FOTO: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX ?? Her har Leif Kristian Nestvold-Haugen (t.v.) sikret norsk bronse i lagkonkurr­ansen i alpint. Kristin Lysdahl, Nina Haver-Løseth og Sebastian FossSolevå­g var også på det norske laget som kjørte.
FOTO: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX Her har Leif Kristian Nestvold-Haugen (t.v.) sikret norsk bronse i lagkonkurr­ansen i alpint. Kristin Lysdahl, Nina Haver-Løseth og Sebastian FossSolevå­g var også på det norske laget som kjørte.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway