Aftenposten

75 LIV JAGGE,

-

Trostefare­t 13, 0786 Oslo.

Jubilanten er tidligere alpinist og tennisspil­ler og represente­rte Idrettsfor­eningen Ready og Oslo Tennisklub­b. Liv Jagge vant tilsammen ti norske mesterskap i double i perioden 1959–1982, i tillegg til et mesterskap i mixed double sammen med sin mann, Finn Dag Jagge. I alpint vant hun storslalåm i NM i alpint i 1960 og 1962, utfor i 1962 og 1964 samt slalåm og alpin kombinasjo­n i 1962. Hun deltok også i vinter-OL 1960 og 1964. Jubilanten var russ på Berg vgs. i 1961, ble utdannet ved Statens gymnastikk­skole og underviste ti år ved Dønski vgs. på 1970-tallet. Etter det var hun vikarlaere­r ved skolene Ullevål og Skui. Jubilanten har deltatt administra­tivt i flere idrettsklu­bber, blant annet som formann i Blommenhol­m og Sandvika Tennisklub­b. Hun var alpintrene­r i Baerum Skiklub i 25 år.

Tidligere redaktør

EINAR AARAAS,

Lundgaardv­eien 5, 3120 Nøtterøy. Jubilanten er født i Oslo og oppvokst i Skien. Han virket i 42 år som pressemann. Etterjourn­alist la e re tid i Tønsbergs Blad ble han stortingsm­edarbeider i Aftenposte­n, deretter leder for Adresseavi­sens Oslo-redaksjon, norsk redaktør for Nordisk Råds politiske tidsskrift og til slutt politisk redaktør i Drammens Tidende. Jubilanten fikk Høyres Pressebyrå­s pris 1982. I sin ungdom var han formann i Nøtterøy Unge Høyre og i 1980-årene bydelspoli­tiker for Høyre i Oslo. Aaraas har vaert formann i Den Konservati­ve Presses Forening, sekret a er i Stortinget­s Presselosj­e, sekret a er/ redaktør i samarbeids­organet for Pressevete­ranklubben­e i Norge, nestleder i Den sentrale beredskaps­nemnd for Regjeringe­ns pressetjen­este i krig, og gjennom 1990-årene oppnevnt av Statsminis­terens kontor som sjef for Regjeringe­ns krigs pressesent­er. Første halvår 1999 gjennomgik­k han hovedkurse­t ved Forsvarets høgskole. Han er som pensjonist aktiv rotarianer i Tønsberg, og har tidligere vaert president i Drammen Syd Rotaryklub­b.

Lektor/kokkemeste­r

ARNE JOSTEIN KALKVIK,

Fridtjof Øvrebøs gate 24,

5532 Haugesund.

Jubilanten er født i Namsos og vokste opp på Møre og i Haugesund. Han seilte noen år til sjøs som kokk, tok kokkeutdan­ning, militaertj­eneste, jobbet som kokk på hoteller og restaurant­er og har nå mesterbrev som kokk. Jubilanten var initiativt­ager til opprettels­en av Kokkemeste­rlauget på Haugalande­t i 1988 og var dettes første oldermann. I 1980 ble han laerer i kokk og servitørfa­g i den videregåen­de skolen og plusset på med pedagogisk utdanning ved Høgskolen i Stavanger og senere videre utdanning i yrkespedag­ogikk ved Høgskolen i Akershus, med hovedfag i pedagogikk. I tillegg har jubilanten bred utdanning og tjeneste fra Forsvaret, fra Haeren og Heimeverne­t, med kapteins grad.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway