Aftenposten

26-åringen: Det oppleves som et slags overgrep at det er jeg som blir fremstilt på denne måten

- LAJLA ELLINGSEN MARI K. BY RISE SIMEN GRANVIKEN PÅL VEGARD HAGESAETHE­R

– Jeg har fått høre fra flere hold at Grandes folk sa at jeg var en enkel sjel fra landet som måtte beskyttes mot meg selv, forteller 26-åringen.

Adresseavi­sen har snakket med 26-åringen om det som skjedde kvelden for snart ti år siden. Her forteller han at han slett ikke hadde noe ønske om å fortelle om saken i offentligh­eten.

Da saken ble offentlig kjent i januar, ble imidlertid både han og Grande nødt til å forholde seg til oppmerksom­heten saken fikk.

Overfor Adresseavi­sen bekrefter flere i Venstre at Trine Skei Grandes naermeste medarbeide­re aktivt har dempet saken både internt og overfor media. Utad sier Trine Skei Grande at hun overhodet ikke vil kommentere saken.

– Hele saken er blitt et ikke-tema i partisamme­nheng. Spørsmål og bekymringe­r blir møtt med et skuldertre­kk – og beskjed om at det ikke skjedde noe galt i Trøndelag. Partiet er i realiteten låst, sier en kilde.

Dette skal ikke ha skjedd i møtesammen­heng med stortingsr­epresentan­tene til Venstre, men i ulike uformelle sammenheng­er. Også på et møte med rådgivere og informasjo­nsfolk i partiet til stede, ble det snakket om situasjone­n på gården til Ola Borten Moe.

– Han ble beskrevet på en måte som skulle gjøre hans versjon lite troverdig. De faktiske omstendigh­etene ble også avvist, sier en Venstre-kilde til Adressa.

– Han ble beskrevet som «ikke så ressursste­rk», sier en annen kilde i partiet.

– Dypt krenkende

26-åringen, som er ingeniørut­dannet, forteller til Adresseavi­sen at han flere ganger er blitt informert om en versjon han reagerer på.

– Jeg har fått høre fra flere hold at Grandes folk sa at jeg var en enkel sjel fra landet som måtte beskyttes mot meg selv. At jeg naermest var evneveik. Og at det var jeg som hadde forgrepet meg på henne. Og så kom VG-intervjuet med partileder­ne i påsken, der saken ble beskrevet som en rykteflom, og at hun var offer for en svertekamp­anje. Det oppleves som et slags overgrep at det er jeg som blir fremstilt på denne måten. Det eneste jeg kan gjøre er å fortelle min historie, som jeg mener er sannheten.

I varselet til statsminis­teren viste mannen også til fremstilli­ngen som skal ha blitt skapt av han som ressurssva­k og en person som må beskyttes mot seg selv:

«Jeg opplever begge deler som dypt krenkende. Selv om jeg hadde vaert arbeidsled­ig og enkel, er det etter mitt skjønn uakseptabe­lt å bli møtt med den typen påstander fra noen av landets mektigste mennesker med fri tilgang til media», skriver mannen i varselet.

Kommunikas­jonssjefen ringte

Mannen forteller til Adresseavi­sen at kommunikas­jonssjef i Venstre, Steinar Haugsvaer, ringte i februar.

– Han lurte på hva jeg mente var uretten som var begått mot meg. Jeg sa at jeg hadde fått høre at Venstre-folk sa jeg var ressurssva­k, og at det var jeg som hadde forgrepet meg på Grande. Han sa at ingen i Venstre hadde sagt noe galt om meg. Men dersom jeg følte at det var slik, så sa han unnskyld, uansett om han ikke hadde hørt det selv.

Vil at de skal uttale seg

Den nå 26 år gamle mannen understrek­er overfor Adresseavi­sen at han ikke har bedt Grande love å ikke uttale seg om saken, og han har formidlet dette til både statsminis­ter Solberg og statsråd Grande.

– At han sier det, endrer ikke vårt syn på at denne saken ikke tilhører offentligh­eten, sier Grandes statssekre­taer Jan-Christian Kolstø.

Adresseavi­sen har sendt Venstre og Statsminis­terens kontor spørsmål om 26-åringens uttalelser. Grandes statssekre­taer JanChristi­an Kolstø har kun denne kommentare­n til saken:

– Jeg har ikke karakteris­ert ham og har heller ikke noe grunnlag for det. Jeg har gitt uttrykk for en generell bekymring for det medietrykk som oppstår rundt en person som ikke er vant til det. Ut over det som er sagt til VG og Aftenposte­n tidligere har vi ingen kommentar, sier Kolstø.

Statsminis­ter Erna Solberg ønsker heller ikke å kommentere saken.

 ??  ??
 ?? FOTO: OLAV OLSEN ?? Trine Skei Grande under et intervju med Aftenposte­n tidligere i år.
FOTO: OLAV OLSEN Trine Skei Grande under et intervju med Aftenposte­n tidligere i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway