Aftenposten

Tidligere FBI-sjef James Comey: – Trump er ikke bundet av sannheten

- HANS O. TORGERSEN

James Comey, som fikk sparken av Donald Trump i mai 2017, beskriver presidente­n som «en mafiabossl­ignende figur», «en medfødt løgner som forsøker å viske ut skillet mellom politikk og håndhevels­e av loven». Comeys beskrivels­er av president Trump er et ødeleggend­e portrett, skriver Washington Post, ett av flere medier i USA som har fått tilgang til boken. Den kommer i salg først på tirsdag i neste uke.

Den avsatte FBI-direktøren mener Trump er «uetisk» og «ubundet av sannheten» og kaller hans lederskap av landet for «ego-drevet», skriver nyhetsbyrå­et AP.

Washington Post skriver at Comey i boken maler et ødeleggend­e portrett av en president som «bygde en kokong av alternativ virkelighe­t som han omsorgsful­lt pakket rundt oss alle».

Comey beskriver Trump som en medfødt løgner og uetisk leder, uten menneskeli­g følelse og drevet av personlig ego, skriver Washington Post.

Detaljert forteller Comey i boken om episoder der Trump, etter hans mening, brøt regler og normer som skal beskytte FBIs uavhengigh­et. Trump skal ha forsøkt å presse Comey til å vaere lojal til ham.

Interaksjo­nen med Trump minnet Comey om hans tidligere karrière som statsadvok­at mot mafiaen: «Den stille sirkel av samtykke. Sjefen i full kontroll. Lojalitets­edene. Vi-mot-dem-verdenssyn­et. Løgnen om alt, stort og smått, i tjeneste til en lojalitets­kode som setter organisasj­onen over moralen og over sannheten», skriver Washington Post.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway