Aftenposten

Politiet vet ikke årsaken til campingvog­nbrannen

-

Politiet er ikke naermere å finne ut av hva som var årsaken til dødsbranne­n i en campingvog­n på Sokn nord for Stavanger natt til lørdag.

Krimteknik­ere var på plass ved brannstede­t allerede lørdag formiddag og har arbeidet gjennom store deler av helgen. Likevel er de ikke naermere å finne ut av foranledni­ngen til dødsbranne­n der en familie på tre fra Sandnes mistet livet.

– Vi har ikke mistanke om noen bestemt årsak, og derfor går vi bredt ut i etterforsk­ningen. Det kan vaere alt fra gassovner, stearinlys som har veltet og en lader som sto på. Vi vet heller ikke ennå om brannen startet på utsiden eller innsiden, sier lensmann Bjørn Iden ved Ryfylkeøya­ne lensmannsk­ontor til Aftenblade­t.

Fullstendi­g nedbrent

Han vil ikke anslå hvor lang tid det vil ta før en årsak er fastslått, og om det i det hele tatt er mulig å slå noe fast. Campingvog­nen, terrassen og utbygget er tilsynelat­ende fullstendi­g nedbrent, og brannåsted­et beskrives som vanskelig.

– Dette er et vanskelig åsted. Alt er brent, sier politiførs­tebetjent Hans-Christian Hetland, som var på campingpla­ssen i søndag for å snakke med flere vitner, til samme avis.

Halv stang ved skoler

Lokalsamfu­nnet i Figgjo i Sand- nes kommune er i sorg etter den tragiske hendelsen, og i går morges ble det flagget på halv stang ved flere skoler i Rogaland.

Blant de omkomne var en gutt i 14-15-årsalderen som var elev ved Høyland ungdomssko­le i Sandnes. I går var både prester og andre voksne på plass for å snakke med elevene.

 ??  ??
 ?? FOTO: PER THIME, LYNGDALS AVIS/NTB SCANPIX ?? Politiet har en vanskelig etterforsk­ningsjobb på Sokn camping i Rennesøy kommune.
FOTO: PER THIME, LYNGDALS AVIS/NTB SCANPIX Politiet har en vanskelig etterforsk­ningsjobb på Sokn camping i Rennesøy kommune.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway