Aftenposten

Ti fengslet etter tre skyteepiso­der i Oslo

- WASIM RIAZ PER ANNAR HOLM

Nå er ti menn varetektsf­engslet. Politiet har beslaglagt flere våpen fra de siktede. Politiet etterforsk­er saken for fullt, og det kan komme enda flere pågripelse­r.

De tre skyteepiso­dene fant sted på Jordal, Bjørndal og Lambertset­er i mars. Skytingen på Lambertset­er fant sted bare timer før en ung mann ble skutt på Bjørndal. Mannen døde av skadene dagene etter. En person er pågrepet for drapet.

Politiet har etterforsk­et saken for fullt i snart åtte uker. Allerede kort tid etter skytingen på Lambertset­er ble tre personer stoppet i en bil i Gamlebyen med våpen. De tre ble pågrepet.Senere er flere personer pågrepet i forbindels­e med skyteepiso­dene. Den siste ble pågrepet denne uken og varetektsf­engslet fredag ettermidda­g.

Det er en 33 år gammel mann som er godt kjent hos politiet på grunn av tidligere forhold. Han er den tiende personen som sitter fengslet etter de tre episodene.

– Vi har fått medhold i at han skal fengsles i fire uker med brevog besøksforb­ud. Han skal heller ikke ha mulighet til å ha kontakt med de andre involverte i saken, sier politiadvo­kat Sturla Henriksbø. Når det gjelder drapet på Bjørndal, er det foreløpig bare én person som er siktet. Han er i tillegg også siktet for noen av skyteepiso­dene i forkant av drapet.

Medlem i B-gjengen

En av dem som ble pågrepet rett etter skytingen på Lambertset­er skal vaere et tidligere medlem i Bgjengen. Han har vaert i politiets søkelys i en årrekke.

– De pågrepne tilhører gruppering­er på begge sider i en konflikt. Jeg kan ikke si at de tilhører et gjengmiljø i dag. Noen av dem er unge personer, mens andre har vaert kjent for oss i flere år, sier Henriksbø.

Totalt er 13 personer siktet i saken hittil.

Flere våpen i omløp

Selv om politiet ikke har fått melding om at noen er blitt skadet i de tre skyteepiso­dene, har politiet informasjo­n som indikerer på at det ble skutt mot personer. Politiet har også beslaglagt flere våpen under etterforsk­ningen.

– Vi har grunn til å tro at det er flere våpen i omløp som vi ikke har kontroll over ennå, sier Henriksbø.

Han legger til at saken etterforsk­es for fullt. Derfor kan det komme enda flere pågripelse­r.

 ?? FOTO: HANS O. TORGERSEN ?? Politiet i Oslo har registrert tre skyteepiso­der før en mann ble funnet skutt på Bjørndal i mars. Han døde av skadene dagen etter. Nå sitter ti personer siktet for skyteepiso­dene. Når det gjelder selve drapet, er bare en person siktet. Samme person er...
FOTO: HANS O. TORGERSEN Politiet i Oslo har registrert tre skyteepiso­der før en mann ble funnet skutt på Bjørndal i mars. Han døde av skadene dagen etter. Nå sitter ti personer siktet for skyteepiso­dene. Når det gjelder selve drapet, er bare en person siktet. Samme person er...
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway