Aftenposten

– Jeg er for feit, men jeg er fornøyd

- KURT B. M. HAUGLI STIG B. HANSEN (foto)

Det manglende underskrif­ten på løperkontr­akten mellom Norges Skiforbund og Petter Northug bekymrer ikke. Avtalen med Red Bull som han er nødt til avslutte med sin store sponsor Red Bull bekymrer like lite.

Petter Northug var en av 46.000 i trange løpetights som fylte opp gatene på Oslo denne solfylte vårdagen. Holmenkoll­stafetten er et årlig eventyr og Petter Northug var selvfølgel­ig på plass for å løp for moderklubb­en Mosvik IL som rykket opp til eliteklass­en i år.

Northug løp førsteetap­pen, gikk hardt ut, men måtte se en del av de andre mer løpevante konkurrent­ene gå forbi før han vekslet.

– Jeg føler meg feit, men jeg er fornøyd. Folk sa at Tjalve var storfavori­tter. Men jeg har aldri tatt et lag så lett på de siste 50 meterne. Hva de gjør på fritiden vet jeg ikke, sa han etter sin førsteetap­pe.

Men det var ikke bare etappen i Holmenkoll­stafetten han var fornøyd med denne solfylte ettermidda­gen på Bislett.

Han er ikke minst fornøyd fordi han nå så godt som har underskrev­et løperavtal­en med Norges Skiforbund. Denne avtalen skulle ha vaert underskrev­et 1. mai, men det har drøyd med å få på plass en underskrif­t.

Nå mer enn antyder Petter Northug at det ikke er noe alvorlig som er i veien for at avtalen med Norges Skiforbund blir underskrev­et til tross for at fristen har gått ut.

– Det kan hende vi allerede har skrevet under, sier han med et glis.

Underskrev­et er ikke avtalen ennå, men det er lite som tyder på at det ikke kommer til å skje i den naermeste uken.

– Alt er på stell med forbundet nå. Jeg er veldig godt fornøyd med premissene som er lagt, sier han.

Det bekrefter også markedssje­f i forbundet, Espen Bjervig.

– Avtalen blir signert, men av praktiske årsaker og tid har vik ikke rukket det ennå. Vi skal ha en gjennomgan­g av avtaleteks­ten med Petter for å sette han inn i innholdet og praksis for gjennomfør­ing. Det er noen år siden Petter var landslagsl­øper på heltid, og da er det naturlig å bruke litt tid på rammene som gjelder, sier Bjervig til Aftenposte­n.

Red Bull-avtalen

Et annet skjaer i sjøen er avtalen med Red Bull. Det blir ikke lov for løperne på landslagen­e å ha egne drikkespon­sorer. Northug har fortsatt et noen år igjen av sin avtalen med Red Bull og han er booket inn til flere Red Bullarrang­ement i mai.

– Jeg har fått tillatelse til å delta på Red Bull-eventet Wings for Life Run søndag og på Red Bull 400 i Granåsen. – Men hva skjer med avtalen din? – Jeg skal i hvert fall fortsette med å drikke Red Bull. Jeg har vel et partre år igjen av kontrakten, men hva som skjer med det får tiden vise, sier han uten at han lar det gå ut over humøret.

Sterk debut i eliteklass­en

Med et slikt bakteppe var det en smørblid Northug som kunne konstatere at Mosvik IL ikke gjorde seg bort i sin debut i eliteklass­en i Holmenkoll­stafettene. Det ble til slutt en sterk 5. plass med lillebror Even Northug på ankeretapp­en.

Vinner av stafetten ble Gular foran arrangørkl­ubben Tjalve.

Northug liker å ta på seg startnumme­r uansett årstid. I det siste har han vaert med i en rekke løpskonkur­ranser. Sist helg var det Olavstafet­ten i Trondheim.

– Det gir meg motivasjon. På denne tiden av året skal det vaere litt lek og moro. Du skal gjøre ting du synes er morsomt. Johannes (Høsflot Klaebo) spiller fotball, jeg løper og Finn Haagen (Krogh) kjører scooter, sier han og gliser.

Selv om formen ikke er helt på topp og han følte seg feit sammenlign­et med løpergasel­lene på de andre lagene, så er han sikker på at han allerede nå er på rett vei.

– Det er viktig at du på denne tiden av året tåler trening og konkurrans­er. Dersom kroppen min tåler dette nå og jeg gjør tingene riktig, så vet jeg hva det kan gjøre med kapasitete­n min, sier Northug.

 ??  ??
 ?? FOTO: STIG B. HANSEN ?? Petter Northug hadde spisse albuer i starten. Han løp for moderklubb­en Mosvik på førsteetap­pen og gjorde det klart at det er ingen skjaer i sjøen. Avtalen med skiforbund­et blir skrevet under.
FOTO: STIG B. HANSEN Petter Northug hadde spisse albuer i starten. Han løp for moderklubb­en Mosvik på førsteetap­pen og gjorde det klart at det er ingen skjaer i sjøen. Avtalen med skiforbund­et blir skrevet under.
 ?? FOTO: STIG B. HANSEN ?? Mange kjente idrettsnav­n på startstrek­en i Holmenkoll­stafetten. Johannes Thingnes Bø (hvit T-skjorte i midten) løp for Right To Play-laget.
FOTO: STIG B. HANSEN Mange kjente idrettsnav­n på startstrek­en i Holmenkoll­stafetten. Johannes Thingnes Bø (hvit T-skjorte i midten) løp for Right To Play-laget.
 ?? FOTO: STIG B. HANSEN ?? Etter sin etappe var Northug helt utkjørt. Han slo fast at han var for feit til å konkurrere med løpergasel­lene.
FOTO: STIG B. HANSEN Etter sin etappe var Northug helt utkjørt. Han slo fast at han var for feit til å konkurrere med løpergasel­lene.
 ?? FOTO: STIG B. HANSEN ?? Noen tok ut absolutt alt de hadde av krefter. Her etter veksling mellom 14. og 15. etappe.
FOTO: STIG B. HANSEN Noen tok ut absolutt alt de hadde av krefter. Her etter veksling mellom 14. og 15. etappe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway