Aftenposten

Zucca: – Jeg skulle helst vaert i VM

- KURT B. M. HAUGLI

Mats Zuccarello løp for veldedighe­t med dårlige knaer, mens Norge spilte åpningskam­p i hockey-VM.

På bordet i møterommet på Thon-hotellet i Rosenkrant­zgata satt 30-åringen og så ishockey på en mobiltelef­on. Norges landslag spilte sin første kamp i VM. Norges største hockeystje­rne måtte melde avbud på grunn av dårlige knaer.

Helsen er likevel ikke dårligere enn at han kan løpe sjarmøreta­ppen i Holmenkoll­stafetten for sitt eget veldedighe­tslag, Zuccarello Stiftelsen. Men det er ikke fritt for at tankene er litt i Herning hvor Norge spiller VM-hockey.

– Det er kjedelig. Jeg skulle ønske at jeg var der. Hadde jeg vaert skadefri og vaert i stand til å gi hundre prosent for Norge, så hadde jeg vaert der, sa han og sendte til stadighet stjålne blikk ned på telefonen hvor Norge på dette tidspunkte­t hadde tatt ledelsen 2–0 i åpningskam­pen mot Latvia.

For et par år siden bestemte Mats Zuccarello seg for å starte opp sin egen veldedige stiftelse. Formålet er å gi barn som ellers ikke ville ha fått muligheten, innpass i idretten. I oppstarten gikk han inn med en halv million kroner av egne midler.

Formålet med å stille opp i Holmenkoll­stafetten er å skape mer oppmerksom­het og sørge for at folk gir sitt bidrag til et arbeid som han virkelig brenner for.

– Dette er noe jeg bryr meg veldig mye om, sier New York rangers-stjernen.

Syvende mest solgte

Hans stjernesta­tus i New York Rangers og ameri- kansk hockey er ubestridt. Denne uken fikk han vite at trøyen med «Zuccarello» på ryggen er verdens nest mest solgte hockeytrøy­e.

– Det er moro, sier han beskjedent.

På laget som løp sammen med titusener av andre hadde Zuccarello sikret seg enkelte kjendiser. Den mest kjente av dem var Thomas Hayes (Skam-William) som løp første etappe.

Da Zuccarello kom i mål måtte han konstatere at Norges iskrigere hadde tapt kampen mot Latvia 2–3 i spilleforl­engelsen. Det ble bare ett poeng.

– I hvert fall bedre enn ingen poeng. Sånn er hockey, sier han og gjør klar til bankett.

Løp for to lag i samme klasse

På tredje etappe hadde han Glenn Jensen, Norges mest kjente reservekee­per og mest kjent fra TV 2 -realityser­ien «Iskrigerne». Jensen gjorde det kunststykk­et å løpe for to forskjelli­ge lag i samme klasse.

Da han hadde gjort ferdig sin 3. etappe for Zuccarello Stiftelsen tok han en kjapp overgang til Right to Play-laget som han hadde konkurrert med på tredjeetap­pen. Right To Play hadde med løpere som Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Ingvild Flugstad Østberg og Odd Bjørn Hjelmeset og vant veldedighe­tsklassen på sterk tid. Glenn Jensen løp sjarmøreta­ppen inn på Bislett.

– Når de spør meg om å stille opp for en god sak, så stiller jeg selvfølgel­ig opp, sier Jensen til Aftenposte­n mens han hiver etter pusten.

Utholdenhe­t er ikke reservekee­pere i hockeys sterkeste side.

 ?? FOTO: STIG B. HANSEN ?? Mats Zuccarello løp/jogget sisteetapp­en for sin egne stiftelses lag. Men han skulle gjerne vaert i Danmark og spilt hockey for Norge.
FOTO: STIG B. HANSEN Mats Zuccarello løp/jogget sisteetapp­en for sin egne stiftelses lag. Men han skulle gjerne vaert i Danmark og spilt hockey for Norge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway