Aftenposten

Stoke rykket ned

-

Etter ni sesonger er Stokes liv i Premier League over. Som så mange ganger før rotet laget bort en ledelse og tapte til slutt 1–2 hjemme mot Crystal Palace.

Xherdan Shaqiri sendte hjemmefans­en i ekstase like før pause, men den solfylte ettermidda­gen endte til slutt med full fortvilels­e på Stokes tribuner.

Det sørget James McArthur og Patrick van Aanholt for med hver sin scoring i det 68. og 86. minutt. Ett poeng ville i teorien holdt liv i Stoke-håpet, men seier var i praksis påkrevd.

Stoke har 30 poeng med kun én kamp igjen å spille. Det skiller tre poeng opp til Swansea over streken, men nedrykket ble klart allerede lørdag. Det er fordi Swansea møter Southampto­n til nedrykkska­mp til uken. Ett av lagene er dermed nødt til å bikke over 33 poeng.

Det var få som trodde Stoke skulle finne på å rote seg bort i nedrykksgj­ørma. Laget har helt siden opprykket i 2008 alltid holdt seg med grei margin. Mellom 2014 og 2016 hadde Stoke tre strake 9.-plasser, men denne sesongen har det meste gått galt.

– Dette er selvsagt tøft å håndtere. Gjennom hele sesongen har vi ikke vaert gode nok. Til syvende og sist faller det ned på spillerne. Vi har ikke prestert. Fansen var fantastisk i dag, og til tross for et tøft resultat fortsetter de å heie på oss, sa Stoke-kaptein Ryan Shawcross til BBC.

 ??  ?? Gårsdagen var blytung for Mame Biram Diouf og Stoke-spillerne.
Gårsdagen var blytung for Mame Biram Diouf og Stoke-spillerne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway