Aftenposten

40 personer i slagsmål på Aker brygge

- CHRISTIAN SØRGJERD HANS O. TORGERSEN

– Politiet sier at det meste har gått fint, og det må vi vaere glade for, sier lederen i 17. mai-komiteen i Oslo, Erik Lunde (KrF).

Det var ikke flere uønskede hendelser enn vanlig, men det som skjedde, hadde ofte med mye høyt alkoholinn­tak å gjøre.

Den største negative enkelthend­elsen skjedde på Aker brygge i 19.30-tiden. Der ble den vakre 17. mai-dagen dramatisk for gjester og ansatte på restaurant­en TGI Friday’s da to store grupper gjester barket sammen. Totalt var rundt 40 personer involvert, ifølge politiet. De fleste av dem var menn, og den yngste var rundt 20 år.

En rekke personer ble bortvist fra stedet, mens to menn i 40-årsalderen ble pågrepet, mistenkt for å ha begått straffbar handling. En mann i 30-årene ble også pågrepet, han skal ha forhindret politiets arbeid.

Oslo-politiet opplyste til Aftenposte­n samme kveld at de to gruppene som barket sammen, begge tilhørte romfolket og primaert var norske statsborge­re.

– Det er veldig uheldig at slikt skal skje på Aker brygge mens svaert mange familier og andre er ute og koser seg, sier Martin Strand i politiet.

Beslaglagt­e ballonger

Totalt fikk politiet inn mellom 10 og 20 meldinger om bråk i løpet av dagen, men langt fra alle episoder var alvorlige.

Den første kom allerede 7.05. Rundt 200 russ og ti russebusse­r var samlet på Ekeberg, ifølge TV 2, og politiet fikk melding om en mindre slåsskamp. En av ungdommene var bevisstløs som følge av vold og ble fraktet til legevakten, mens en annen ble pågrepet for voldsbruk.

Skudd med softgun

Noen timer senere ble det avfyrt skudd med softgun inne i en T-banevogn, skriver NTB, og i 13-tiden måtte politiet rykke ut til Sandvika i Baerum, hvor 12 berusede ungdommer løp i togsporene og forsinket togtrafikk­en.

I år var det også forbudt å selge heliumball­onger på 17. mai både i Oslo og i Baerum. Politiet måtte likevel rykke ut til 5–6 selgere og gjøre beslag i løpet av dagen, skriver VG.

Relatert til alkohol

Stabssjef Martin Strand er forsiktig med å sammenlign­e situasjone­n på nasjonalda­gen før og nå, men oppsummere­r i stedet dagen slik:

– Vi merker at mange av hendelsene vi må håndtere i løpet av 17. mai, er relatert til at folk har drukket alkohol, sier stabssjef Martin Strand i Oslo politidist­rikt.

For politiet var det de vanlige utfordring­ene, med mange mennesker i sentrum og varmt vaer.

– Politiet sier at det meste har gått fint, og det må vi vaere glade for, sier lederen i 17. mai-komiteen i Oslo, Erik Lunde (KrF).

Han mener at man må regne med at det er noen episoder i løpet av en 17. mai-feiring.

 ??  ??
 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX ?? Oslo-politiet var i beredskap 17. mai. Flere steder i sentrum ble Ruters busser brukt for fysisk sperre av gater.
FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX Oslo-politiet var i beredskap 17. mai. Flere steder i sentrum ble Ruters busser brukt for fysisk sperre av gater.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway