Aftenposten

Donald Trump til Bill Gates: Er ikke vaksiner egentlig farlige?

- KJETIL HANSSEN

En av verdens rikeste menn, Bill Gates, har lettet på sløret fra sine møter med USAs president, Donald Trump.

Det var det amerikansk­e TV-programmet All in With Chris Hayes på MSNBC som torsdag sendte hittil ukjente filmklipp av Gates. Microsoft-gründeren møtte Trump i New York da Trump var valgt, men ennå ikke innsatt. Han har også møtt presidente­n etter at han inntok Det ovale kontor. I tillegg forteller han hva som skjedde da Trump traff Gates’ datter på et hestesport­sstevne i Florida. Her er noen av de sentrale punktene:

Gates forteller at Trump under begge møtene spurte om vaksiner egentlig er farlige. Trump har antydet at han ønsker å få satt ned en kommisjon for å granske tilbakevis­te påstander om at vaksiner fører til autisme. – Nei, det er et blindspor. Det er en dårlig idé, ikke gjør det, svarte Gates.

Gates forteller at han overfor Trump to ganger måtte forklare forskjelle­n på hiv og HPV. Mens hiv er viruset som forårsaker sykdommen aids, er HPV et seksuelt overført virus som i de fleste tilfeller ikke gir noen symptomer. – Jeg fikk forklart at disse sjelden forveksles med hverandre, sier Gates.

Trump skal ha bedt Gates bli vitenskaps­rådgiver i Det hvite hus, noe Gates takket høflig nei til med den begrunnels­e at det ville vaere dårlig bruk av hans tid.

På et hestesport­sstevne i Florida skal Trump ha hatt en svaert hyggelig samtale med Gates’ datter Jennifer. 20 minutter senere ankom han imidlertid arrangemen­tet i helikopter. – Han var åpenbart blitt kjørt bort og ønsket å gjøre en storslått entré med helikopter, avslører Gates.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway