Aftenposten

– Veldig rart å kjøre i varmen

-

Uvanlige forhold under X Games i Norge.

I helgen arrangeres X Games i Norge for tredje gang. I går kjørte skateboard­erne i Skur 13 i Oslo. I dag er det big air for ski- og snowboardk­jørere på et 59 meter høyt, nybygget hopp på Fornebu.

For mange virker det smått utrolig at man skal kjøre på ski og snowboard bare dager at det ble målt varmerekor­d i Oslo. Det er produsert kunstsnø i store nok mengder til at det ikke blir noe problem å drive med vinteridre­tt i midten av mai.

– Det er veldig rart. Det er virkelig vanskelig å forestille seg det, sier den canadiske snowboards­tjernen Mark McMorris. Med syv X Games-gull i karrièren, er 24-åringen blant de aller største i bransjen.

Varmen kan gi utfordring­er

Han tok også en smått utrolig OL-bronse i Sør-Korea, under et år etter at han skadet seg alvorlig i en ulykke. McMorris kom til Oslo tirsdag morgen. Siden den gang har han nytt solen.

– Jeg har kjørt noen konkurrans­er tidligere i varmen. Noen ganger kan det vaere trøblete. Noen ganger kan det vaere bra. Jeg håper og tror at de som jobber med å oppretthol­de forholdene gjør en god jobb, sier han.

For flere norske utøvere blir det en ny erfaring å konkurrere på snø i en varme på 20 grader.

– Det er veldig spesielt. Jeg driver og tenker på hva jeg skal kjøre i sånn at jeg ikke svetter ihjel, forklarer Tiril Sjåstad Christians­en.

23-åringen sier hun ikke har kjørt i lignende omgivelser før.

– Jeg tror ikke jeg kommer til å tenke så mye på det underveis. Det blir digg ikke å stå og fryse og hakke tenner på toppen av hoppen. Så tror jeg det blir mer publikumsv­ennlig. Så lenge snøen holder seg bra, som er det viktigste for oss løperne, er det bare bra.

 ?? FOTO: DAN P. NEEGAARD ?? Mark McMorris er på plass i Norge for å delta i dagens Big Air.
FOTO: DAN P. NEEGAARD Mark McMorris er på plass i Norge for å delta i dagens Big Air.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway