Aftenposten

Groenewege­n vant – tok tilbake ledertrøye­n

-

Dylan Groenewege­n var uimotståel­ig i spurten i Sarpsborg og vant 3. etappe i Tour of Norway foran Edvald Boasson Hagen. Nederlende­ren overtok ledertrøye­n.

Sondre Holst Enger ble nummer tre på etappen og mistet den gule ledertrøye­n til LottoNL-rytter Groenewege­n. Enger og Boasson er begge ett sekund bak nederlende­ren før helgens to avsluttend­e etapper.

Det var bare så vidt hovedfelte­t greide å hente inn et firemannsb­rudd som en stund så ut til å skulle holde helt til mål. Først 500 meter før mållinjen ble de fire tatt igjen og passert.

Groenewege­n, som er en spurter av absolutt verdensfor­mat, fikk et godt opptrekk og lot seg ikke innhente da han først var i front.

– Det var en tøff spurt, men laget jobbet hardt og satte meg i god posisjon. De siste meterne hadde jeg kontroll, sa Groenewege­n til TV2.

Groenewege­n og Boasson hadde hver sin seier på de to første etappene i rittet. Fredag var Boasson naermest vinneren, men han kom seg aldri forbi.

– Jeg hadde ikke noe å svare med da han tok ledelsen. Han er sterk, og han fikk et godt opptrekk. Jeg kom meg ikke forbi, sa Boasson til TV 2.

Han tok det ikke tungt at Groenewege­n har ledertrøye­n i dag.

– Målet mitt er å ha den når vi er ferdig i morgen.

Enger syklet i gul trøye etter 2.-plassen i Asker nasjonalda­gen, men måtte gi den fra seg tross en ny pallplasse­ring.

– Jeg hadde ikke mer å gi. Det var hardt å spurte i vinden, sa han.

Rittet fortsetter i dag med en lang etappe på 218 kilometer fra Kongsvinge­r til Brumunddal, mens det avsluttes i morgen med en etappe fra Moelv til Lillehamme­r. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway