Aftenposten

Dette sier loven om poker

-

Pokerturne­ringer med pengeinnsa­ts og gevinster regnes som ulovlig i Norge og reguleres av lotterilov­en.

Forbudet gjelder ikke pokerlag i private hjem hvis innsatsen er under 1000 kroner pr. spiller og spillingen ikke omfatter mer enn ti spillere.

Siden 2015 har norske myndighete­r gitt tillatelse til at det avholdes et årlig norgesmest­erskap i poker. Dette er den eneste tillatte pokerturne­ringen på norsk jord.

Den som forsettlig eller uaktsomt overtrer bestemmels­er i loven, kan straffes med bøter eller fengsel inntil ett år. Grov overtredel­se straffes med bøter eller fengsel inntil tre år.

Opplysning­er klubben selv har publisert i sosiale medier, tyder på at omsetninge­n har vaert vesentlig større enn det som er rapportert til skattemynd­ighetene. I tillegg viser undersøkel­ser Aftenposte­n har gjort, at klubben i flere år er drevet i strid med bestemmels­ene i Lotterilov­en og uten skjenke- og serverings­bevilling.

Fikk etikkpris

Gunnar Wedde er sentral i forvaltnin­gen av hovedstade­ns årlige forbruk av 26 milliarder kroner til offentlige innkjøp av varer og tjenester.

I mange år har han fremstått i pressen som en frontmann i Oslo kommunes kamp mot arbeidsliv­skriminali­tet og svart arbeid. Han er dessuten en av arkitekten­e bak den såkalte Oslomodell­en, som har gitt kommunen landets strengeste anbudsregl­er mot juks og sosial dumping.

Arbeidet blir lagt merke til: 3. november 2016 var Wedde med da en delegasjon fra Oslo kommunes Utviklings- og kompetanse­enhet mottok Etikkprise­n fra Direktora-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway