Aftenposten

Mange døde etter vulkanutbr­udd

-

Minst 25 personer er omkommet etter et vulkanutbr­udd sør i Guatemala søndag, ifølge sivilforsv­aret i landet. 300 personer er skadet og mer enn 2.000 evakuert.

I tillegg er et ukjent antall personer savnet, opplyser Sergio Cabanas, talsperson for katastrofe­myndighete­ne i landet. Fire personer døde da lava fra vulkanen Fuego satte fyr på huset deres i landsbyen El Rodeo i San Marcos, mens to barn døde da de sto på en bro og så på utbruddet.

Dødstall kan stige

En syvende person ble funnet liggende på gaten i El Rodeo og døde i en ambulanse kort tid etterpå.

Totalt har 25 personer mistet livet, ifølge sivilforsv­aret i landet. På grunn av antall savnede og skadede frykter myndighete­ne dessuten at dødstallet vil stige ytterliger­e.

Mer enn 2.000 personer er evakuert fra naerliggen­de landsbyer, som er dekket av svart aske.

Lavaen som har rent ned fra vulkanen, har holdt temperatur­er opp mot 700 grader, ifølge myndighete­ne.

Fuego har sendt aske mer enn seks kilometer opp i luften, og noe av det har falt ned over hovedstade­n Guatemala by, som ligger 44 kilometer nordøst for vulkanen.

Største på 40 år

Den internasjo­nale flyplassen i hovedstade­n er stengt som følge av vulkanutbr­uddet.

Utbruddet, som begynte søndag formiddag lokal tid, er det kraftigste fra den 3.737 meter høye vulkanen på mer enn 40 år. (NTB)

 ??  ??
 ?? ALONZO, REUTERS/NTB SCANPIX
FOTO: FABRICIO ?? En redningsar­beider hjelper et barn som er dekket av aske etter vulkanen Fuegos voldsomme utbrudd i El Rodeo i Guatemala.
ALONZO, REUTERS/NTB SCANPIX FOTO: FABRICIO En redningsar­beider hjelper et barn som er dekket av aske etter vulkanen Fuegos voldsomme utbrudd i El Rodeo i Guatemala.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway