Aftenposten

Klaveness får toppjobb i NFF

- ØYSTEIN VIK

– Det er ingen tvil om at vi har underprest­ert, sier Lise Klaveness, som nå skal lede arbeidet med å gjenreise toppen av norsk fotball.

NRKs ekspertkom­mentator blir sjef for elitefotba­ll i Norges Fotballfor­bund.

– Norge er et foregangsl­and som ansetter en kvinne som leder for elitesatsi­ngen, men det er ikke et fokus for meg. Internt i avdelingen jeg nå skal lede, må det vaere et faglig fokus, og det er irrelevant at jeg er kvinne, egentlig, sier Klaveness.

Hun legger likevel til at hun mener det er veldig positivt at kvinner er med i vurderinge­n til slike jobber som hun nå har fått. Slik har det ikke alltid vaert i fotballen.

– Kan jeg vaere en representa­nt for at det er mulig, så er det bare positivt, sier Klaveness.

Ligner på Sembs jobb

37-åringen fra Frekhaug skal nå lede en nyopprette­t avdeling i Norges Fotballfor­bund. Avdeling sport er delt opp i en breddeavde­ling og en eliteavdel­ing, og det er den siste Klaveness skal vaere sjef for.

Stillingen Klaveness får, ligner på den som Nils Johan Semb har hatt som toppfotbal­lsjef. Når Klaveness starter jobben i september, blir Semb sportssjef for A-landslaget for herrer.

Klaveness er jurist og jobber nå i Norges Bank.

– Lise er en naturlig leder. Hun har meget solid bakgrunn og en imponerend­e CV og erfaring, sier Pål Bjerketved­t, generalsek­retaeren i Norges Fotballfor­bund.

Arbeidsopp­gavene blir å ha utviklings­ansvar for fotball elite, herunder landslagen­e. Hun skal også blant annet ha ansvaret for samarbeide­t mellom toppklubbe­ne og landslagen­e. Hun vil lede en avdeling med rundt 15 ansatte.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway