Aftenposten

Agenten: Snart tjener hun 10 millioner i året

- ODD INGE AAS

Hegerberg avslutter det som har vaert en jubelseson­g med å skrive under en ny, lukrativ treårsavta­le med Lyon.

– Det føles utrolig bra og riktig. Jeg er knallfornø­yd. Dette er klubben for meg, det er hjemmet mitt, sier hun til Aftenposte­n

Hegerberg har i helgen vaert i St. Tropez og feiret den tredje strake Champions League-tittelen sammen med sine lagvenninn­er.

NRK skrev søndag at hun med den nye avtalen blir den best betalte kvinnelige spilleren i verden.

Det er tidligere blitt rapportert at profiler som Alex Morgan og Marta har hatt over tre millioner kroner i årslønn, men etter det Aftenposte­n erfarer vil Hegerbergs nye kontrakt vaere enda bedre enn dette.

– Det er kanskje en klisjé, men det er lidenskape­n som driver meg. Kontrakten er en kompensasj­on for prestasjon­ene mine de siste årene, men det er på ingen måte sånn at nå sier jeg meg fornøyd med deg jeg har oppnådd. Jeg blir 23 år i år og har store planer for fremtiden. Det er et steg på veien, og jeg setter stor pris på

det, sier Hegerberg om avtalen.

Den kommersiel­le verdien øker

Hennes agent, Alan Naigeon, påstår overfor Aftenposte­n at den norske målscorere­n har fått en avtale som «aldri er blitt signert før» og er «den beste». Aftenposte­n har ikke dokumentas­jon som viser dette.

– For Lyon var det viktig å sikre seg henne for flere år fremover. Det tok litt tid og var ikke enkle forhandlin­ger. Hun er den mest profesjone­lle utøveren jeg har hatt med å gjøre. Da vi snakket om kontrakt så ville hun ha den beste. Det var det hun fikk til slutt, hun signerer en avtale som aldri er blitt signert før, sier Naigeon.

Nå blir det hans jobb å sikre avtalene som gjør at Hegerberg får de beste avtalene også med sponsorene.

– Den nye avtalen vil virkelig sette henne i førersetet kommersiel­t som den mest verdifulle spilleren. Hun er bare 22 år, men jeg tror hun blir den første spilleren til en dag å bryte grensen på 1 million euro i året (9,5 millioner kroner). Hvis noen kan klare det, så er det Ada, sier han, og sikter til en samlet sum av lønn og kommersiel­le avtaler.

Hegerberg har lagt bak seg en sesong som endte med 52 scoringer, i Lyon. Å jobbe med folkene mine betyr mye for meg, sier Hegerberg.

Vil vinne for fjerde året på rad

I de fire årene hun har vaert i Lyon har klubben vunnet alt utenom Champions League den første sesongen og den franske cupen i år.

Hegerberg sier imidlertid at hun aldri følte behovet for å bytte klubb for å få en ny utfordring et annet sted.

– Jeg føler ikke at jeg har noe å bevise for andre. Jeg har vist at jeg har et internasjo­nalt nivå inne. Hvorfor skal jeg dra fra en klubb som har vunnet alt i tre år? Det er ulogisk, sier hun.

Klubben har også betydd veldig mye for henne rent personlig.

– Jeg kom hit som 19-åring og har utviklet meg utrolig mye. Jeg har fått en posisjon som jeg kan bruke til å pushe meg til å bli enda bedre og nå målene jeg setter meg. Nå får jeg igjen for at jeg alltid har gitt 100 prosent for klubben, og jeg kommer til å gjøre en enda hardere jobb fremover, sier hun.

Ett mål er allerede klart: I Budapest neste år vil hun vaere med og løfte Champions League-pokalen for fjerde år på rad, en prestasjon ingen har klart før dem.

 ?? FOTO: DAMIEN LG ?? Ada Hegerberg med en Lyon-drakt som viser at hun har bundet seg til den franske klubben frem til 2021.
FOTO: DAMIEN LG Ada Hegerberg med en Lyon-drakt som viser at hun har bundet seg til den franske klubben frem til 2021.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway