Aftenposten

Hvorfor skriver ingen «Pray for Palestine?» Hvorfor er verden stille nå?

-

Det er gått tre uker siden USA flyttet sin ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. Dette har skapt mye sinne og frustrasjo­n hos det palestinsk­e folk fordi Jerusalem er en svaert spesiell by for alle Abrahams religioner. Samtidig er det et okkupert område styrt av Israel. Det palestinsk­e folket var lei og begynte å protestere mot det israelske regimet på grunn av forflyttin­gen av ambassaden. Over 50 palestiner­e ble drept under demonstras­jonene på Gazastripe­n, og over 2700 mennesker ble skadet.

Men verden er stille. Verdensled­erne gjør lite. I sosiale medier snakkes det også veldig lite om dette temaet. Vi hører ikke mange si «Pray for Palestine». Hvorfor er ikke dette tilfelle? Jeg tror vi hører så lite om konflikten­e i Midtøsten fordi det ikke omhandler mennesker i Europa. I 2015 skjedde det et terrorangr­ep i Paris. Det ble mye diskutert i sosiale medier. Dagen før var det et terrorangr­ep i Libanon som fikk mye mindre oppmerksom­het. Mange skrev «Pray for Paris», men nesten ingen skrev «Pray for Beirut».

Jeg forstår ikke! Var de menneskeli­vene som ble tatt i Paris, mer verdt enn de som ble tatt i Beirut og nå på Gazastripe­n? Var blodet i Paris mer verdt enn blodet i Beirut og Gazastripe­n?

Det som skjedde i Paris i 2015, er selvfølgel­ig forferdeli­g trist. Mine tanker går til familiene som mistet sine naere og kjaere. Men vi som mennesker kan ikke bare glemme det som skjer på Gazastripe­n. Vi kan ikke glemme at dette er et massedrap på uskyldige mennesker.

 ?? FOTO: HATEM MOUSSA / AP PHOTO / NTB SCANPIX ?? Over 50 palestiner­e ble drept på Gazastripe­n. Men verden er stille, skriver Reda Al-Shemmari (17).
FOTO: HATEM MOUSSA / AP PHOTO / NTB SCANPIX Over 50 palestiner­e ble drept på Gazastripe­n. Men verden er stille, skriver Reda Al-Shemmari (17).
 ??  ?? Reda Al-Shemmari (17), styremedle­m, AUF Grunerløkk­a
Reda Al-Shemmari (17), styremedle­m, AUF Grunerløkk­a

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway