Aftenposten

To bygg i Regjerings­kvartalet kan rives

-

Plan- og bygningset­aten har gitt tillatelse til å rive regjerings­bygg 4 og Møllergata 17, de første tillatelse­ne som er gitt til det nye regjerings­kvartalet.

Tillatelse­n ble gitt 21. juni, og etaten har ikke fått inn merknader til riving av disse to byggene.

– Vi har vurdert at rivingen ikke gir vesentlig økt miljøbelas­tning for omgivelsen­e, men Plan- og bygningset­aten har kommentare­r til søknaden, sier etatsdirek­tør Ellen S. de Vibe i en pressemeld­ing.

Kommentare­ne er saerlig knyttet til anleggstra­fikk, tilgjengel­ighet for myke trafikante­r og beredskaps­kjøretøyer og virksomhet­ene i området. Etaten anmoder Statsbygg, som står bak byggingen, om å revurdere muligheten for å kjøre anleggstra­fikken ut i Akersgata i videre byggefaser, i motsetning til ut mot Youngstorg­et.

Skadet 22. juli

Både regjerings­bygg 4 (R4) og Møllergata 17 ble skadet i angrepet 22. juli 2011, og begge byggene er forutsatt fjernet i den vedtatte regulering­splanen for det nye regjerings­kvartalet. Blokken R4 har elleve etasjer, inkludert et helikopter­dekk på taket, og er forbundet med den fem etasjer høye Møllergata 17 med en bro. Begge byggene ble oppført midt på 80-tallet.

Statsbygg har varslet Oslo kommune om at rivesøknad for Y-blokken vil bli sendt over sommeren. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway