Aftenposten

Frp foreslår innvandrin­gspause og oppholdsfo­rbud mot gjengkrimi­nelle

- NTB

– Jeg håper du følger med fra tårnet ditt, Raymond, yppet Frp-leder Siv Jensen i en hilsen til byrådslede­r Raymond Johansen (Ap) da hun valgte å holde partiets halvårlige oppsummere­nde pressekonf­eranse foran Oslo rådhus, midt i fleisen på byens rødgrønne byråd, i går.

Hun erklaerte at Frp fremover skal ta opp kampen om styringen av Oslo.

– Det som skjer i denne byen, er for oss en klar og tydelig advarsel om hvorfor Ap ikke bør få makt i norske kommuner etter valget. Og ikke minst hvordan Ap og MDG får frem det verste i hverandre. Raymond Johansen og Lan Marie Berg har vaert en ulykke for Oslo, mener Jensen.

Innvandrin­gspause

Hun gjorde et poeng av at pressekonf­eransen var lagt til Fridtjof Nansens plass, som nå er blitt bilfri, og langet ut mot byrådets samferdsel­spolitikk, som hun mener prioritere­r «noen få vintersykl­ister» på bekostning av befolkning­ens og naeringsli­vets behov for å forflytte seg gjennom byen med bil.

Jensen lover bedre forhold for bilistene samt fjerning av eiendomssk­atten som de rødgrønne innførte, dersom partiet kommer til makten igjen.

Men først og fremst lovet hun en rekke tøffe tiltak mot gjengutfor­dringene i deler av hovedstade­n, samt kraftige innskjerpi­nger av innvandrin­gen til byen.

Hun sier Frp vil ta initiativ til at gjengkrimi­nelle i større grad enn i dag skal kunne idømmes oppholdsfo­rbud i områder hvor de har bedrevet kriminalit­et. Hun vil også ha en innvandrin­gspause i hovedstade­n.

– Det sier seg selv at integrerin­gsarbeidet blir vanskelige­re jo flere innvandrer­e som skal integreres. Når Oslo har tatt imot for mange over år, må noen kunne si stopp. Selv om Raymond Johansen vil ha flere innvandrer­e til Groruddale­n, så bør han ikke få lov, uttalte Jensen.

Frp har slitt med å vinne Osloinnbyg­gernes gunst. Under forrige kommuneval­g fikk partiet kun 6 prosent av stemmene i byen. Jensen vil ikke gå inn på hva hun tror er årsaken til at Oslo-folk vender partiet ryggen.

– Jeg er mest opptatt av å tenke fremover. Det viktigste vi må gjøre, er å peke på de utfordring­ene vi står overfor og finne de løsningene som trengs, sier Jensen.

Forsvarer Listhaug

Frps kontrovers­ielle stortingsr­epresentan­t Sylvi Listhaug har den siste uken skapt bråk ved å hevde at byrådet i Oslo kaster ut gamle fra St. Halvardshj­emmet til fordel for overnattin­gsplasser for romfolk. Listhaug er blitt beskyldt for både å fare med løgn og for å sette eldre og romfolk opp mot hverandre på en tendensiøs måte.

Jensen ser ingen utfordring­er med utspillet.

– Jeg mener dere journalist­er går i den samme fellen gang på gang. Dette handler ikke om Sylvi Listhaug, det handler om hvordan vi skal skape en bedre eldreomsor­g i Norge. Jeg tenker det var bra at man har fått fokus på hovedprobl­emet, nemlig at byrådet legger ned sykehjemsp­lasser, tvangsflyt­ter folk ut av sykehjem de trives godt på og er drevet av ren ideologi ved å kjøpe opp private sykehjem, sier Jensen.

 ?? FOTO: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX ?? Leder i Fremskritt­spartiet, Siv Jensen, oppsummert­e det politiske halvåret på Rådhusplas­sen i Oslo i går.
FOTO: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX Leder i Fremskritt­spartiet, Siv Jensen, oppsummert­e det politiske halvåret på Rådhusplas­sen i Oslo i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway