Aftenposten

Slik har Aftenposte­n anslått omsetninge­n

-

2015:

Opplysning­er fra klubbens hemmelige Facebook-gruppe indikerer innsatser på 2,3 millioner kroner bare i pokerturne­ringer. Vi har tatt utgangspun­kt i deltagere som er registrert som «til stede» i turneringe­r via eventer på Facebook-siden. Tallene omfatter ikke spillere som har kjøpt seg inn igjen i turneringe­r etter å ha blitt slått ut. I tillegg har mange spillere møtt opp til turnerings­spill uten å registrere seg på Facebook. Det hefter noe usikkerhet ved tallene, ettersom registrert deltagelse på Facebook ikke nødvendigv­is sier noe om vedkommend­e faktisk var til stede.

2016:

Oversikten­e fra klubben tyder på gambling for minst ni millioner kroner i turneringe­r. Også her kan det hefte noe usikkerhet ved tallene. Klubben har til tider lagt ut meldinger om totalomset­ningen på enkelte turneringe­r: På vårfestiva­len i 2016, som gikk over en snau uke, ble det registrert 567 innkjøp à 750 kroner. Det ga en omsetning på 425.250 kroner bare på denne ene turneringe­n.

2017:

For dette året er estimatene for omsetninge­n langt sikrere. Her er utgangspun­ktet Twitter-meldinger NPT Event automatisk har sendt ut via datasystem­et. Opplysning­ene forteller både om faktiske registreri­nger og gjeninnkjø­p og kan knyttes til konkrete spillere som er oppgitt med kallenavn. Vi har koblet Twitter-dataene med opplysning­er fra den hemmelige Facebook-gruppen om deltagerav­gifter. I datasettet fra Twitter mangler det opplysning­er for 113 dager i 2017. Beregninge­n av omsetning for de 252 dagene vi har data fra, er 13,3 millioner kroner. Ved å justere for Facebook-påmeldinge­r på datoene som manglet, kan det legges til minst 3,7 millioner kroner i omsetning. Beregninge­n viser at det ble spilt for minst 17 millioner kroner i turneringe­r dette året.

2018:

I løpet av årets to første måneder ble det spilt turnerings­poker for minst 2,1 millioner kroner, viser beregninge­r. Opplysning­ene baserer seg på data fra Twitter-strømmen og Facebook og inkluderer gjenninkjø­p for spillere som gikk ut av en turnering.

ALLE

disse tallene er å regne som moderate anslag. De gir ikke et bilde av hele omsetninge­n da inntektene fra såkalte cashgames ikke er inkludert.

DET

har i tillegg vaert utstrakt mulighet til å kjøpe såkalte add-ons i turneringe­ne på NPT, slik at spillerne under bestemte faser av spillet kunne få flere sjetonger å spille for. Disse er heller ikke med i beregninge­ne.

AFTENPOSTE­N

har heller ikke kunnet beregne NPTs inntekter fra medlemsavg­ifter, engangsgeb­yrer eller servering av mat og drikke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway