Aftenposten

Politikere og bedrifter bruker homosaken til egen vinning

- Erland Bakke adm.dir Motormouth, manager

Politikere og bedrifter bruker homosaken til egen vinning.

Jeg syntes jeg merket det allerede i fjor. Noe som ble litt kunstig og uekte.

Politiske partier har de siste årene forstått at homofile utgjør en stor og attraktiv velgermass­e. Det å vise sin støtte og lage kampanjer for homofile, gir flere homofile velgere til sitt parti.

Derfor er det nesten blitt en innbitt valgkamp om hvilket parti som klarer å markere seg best under Pride. Det inviteres til politiske hagefester, ordføreren inviterer på champagne og snitter, regjeringe­n inviterer kulturpers­oner og lokallagen­e sender brev til sine homofile medlemmer.

Mer stigmatise­rende enn inkluderen­de

Jeg har hørt politikere si at de skal vinne kampen om de homofile. Jeg føler slike uttalelser er mer med på å stigmatise­re enn å vaere inkluderen­de. Det samme kan sies om polakker og pakistaner­e. En skal vinne minoritets­gruppene.

Men en kan kanskje ikke forvente bedre av politikere. De er ofte navlebesku­ende og mer opptatt av å hevde seg over sine kolleger fra andre partier, og uansett hva mene det motsatte av sine konkurrent­er.

Jeg misliker mer alle selskapene som tydeligvis anser homofile som en svaert attraktiv kundegrupp­e. DNB, restaurant­kjeder som Friday´s, hotellkjed­er som Clarion og butikker som Nille kaster seg på og bruker mange millioner på å «støtte» Pride og de homofile. Men er det i virkelighe­ten noe støtte?

Det at de svir av masse penger på å vise at de er glad i homofile, gir det mer aksept for homofile, gjør det samfunnet bedre?

Jeg er usikker. Det jeg derimot er sikker på, er at de bruker penger fordi de vet at homofile er en kjøpesterk gruppe som ofte har mer penger enn en småbarnsfa­milie, liker å reise og spiser mer ute enn en familie med små barn. Nå finnes det jo homofile med småbarn, men det er ikke nødvendigv­is disse reklamene knyttet til Pride retter seg mot.

Det handler om penger

Det at en bank som DNB kun tenker på penger og hvordan få mer, er kanskje et sunt prinsipp. Vi trenger likvide banker, selv om deres iver ofte skaper problemer for oss som er deres kunder. Men når banker kjører kampanjer under Pride, så skyldes ikke det at banken ønsker å fremme saker eller gjøre samfunnet bedre. Det handler om klingende mynt i kassen. Det handler om hvordan de best mulig kan fremstå som attraktive for homofile og hvor det til slutt er kundene som må betale for deres frieri.

Det er mange saker som er viktige, og det er mye som fortsatt står uløst for LHBT. Jeg skulle ønske selskapene og de politiske partiene kastet penger for å løse noen av disse temaene fremfor prøve å fange flest mulig homofile inn i sitt nett.

Happy, reklamefri Pride.

 ??  ??
 ?? FOTO: LISE ÅSERUD, NTB SCANPIX ?? Pride-flagget over Oslo Rådhus under paraden i fjor.
FOTO: LISE ÅSERUD, NTB SCANPIX Pride-flagget over Oslo Rådhus under paraden i fjor.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway