Aftenposten

Argentina i VM

-

vinner Marcos Rojo hva Messi sa.

– Messi kom bort til oss og ba oss slappe av og ikke bli stresset, fortalte Rojo ifølge The Mirror.

– Vi var nervøse. Den beskjeden hjalp oss mye, og ga meg en selvtillit­sboost, la han til.

Det hører med til historien at Argentina slet etter pause. Nigeria utlignet på straffe etter 52 minutter, og Messi & Co. var på vei ut av VM. Så dukket altså Rojo opp like før slutt.

– Ikke noe han har lyst til

Argentina startet VM med 1–1 mot Island og 0–3-tap for Kroatia. Laget – og spesielt Messi – var under et enormt press før Nigeriakam­pen.

Fotballkom­mentator Petter Veland tror Messis ukarakteri­stiske pausetale var påvirket av kampens betydning.

– Han har ikke for vane å gjøre det, men av og til tar han tak, forklarer Veland – som har fulgt Messis karrière tett i rollen som ekspert på spansk fotball.

– Det er nok ikke noe han har lyst til å gjøre. Messi er ganske sky og beskjeden. Denne gangen følte han nok at det var nødvendig, siden så mye sto på spill. Kanskje var det også hans måte å respondere på kritikken, spesielt fra hans egne landsmenn, om at han ikke fremstår som en leder, fortsetter Veland.

Utelukker ikke Argentina-gull

Tidligere denne uken fortalte den argentinsk­e journalist­en Lucas Castéran til Aftenposte­n om raseriet etter tapet for Kroatia. Nå har stemningen endret seg. «I tillegg til mirakelet, ga Argentina oss grunner til å tro», skriver avisen Clarín.

Nå venter i imidlertid en knalltøff Argentina-Island 1–1 Argentina-Kroatia 0–3 Nigeria-Argentina 1–2

Lørdag: Frankrike-Argentina (åttendedel­sfinale) kl. 16.00, NRK1 åttendedel­sfinale mot Frankrike. Det skjer allerede lørdag.

Petter Veland mener Argentina tidvis var gode i første omgang mot Nigeria. Han utelukker ikke helt at Lionel Messi & Co. kan gå hele veien i Russland-VM.

– Basert på det vi har sett i treningska­mpene i mai og mars og hele VM-kvalifiser­ingen, er det veldig lite som tyder på at Argentina når lengre enn åttendedel­sfinalen. Frankrike fortjener et favorittst­empel. Men så er det Messi. Ethvert lag som har Messi, er en tittelkand­idat i alle turneringe­ne de deltar i, naermest uansett forutsetni­nger.

Argentina-Frankrike er den første åttendedel­sfinalen i VM. Den spilles lørdag klokken 16 norsk tid.

Saransk, kl. 20.00

Tabellen gruppe

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway