Aftenposten

Arthur Sverre Danielsen

- Jon H. Stordrange

Arthur Sverre Danielsen døde 1. juni, 56 år gammel. Dette kom svaert uventet på familie, venner og kolleger. Artur ble født i Kristiansa­nd, og familien kom til Flekkefjor­d i 1969. Her tilbrakte Arthur resten av sine barne- og ungdomsår og var et viktig sosialt samlingspu­nkt for sine venner. Han ble tidlig engasjert i ungdomspol­itikken og var blant annet formann i elevråd og lokalavdel­ingen av en politisk ungdomsorg­anisasjon.

Etter videregåen­de skole og førstegang­stjeneste gikk ferden gikk til Bergen, hvor han avla hovedfagse­ksamen i sammenlign­ende politikk i 1991. Dette ble etterfulgt av pedagogisk utdanning ved Universite­tet i Oslo året etter.

Arthur jobbet som lektor ved Linderud videregåen­de skole fra 1993 til 1996 og begynte etter det som fagansvarl­ig for historie, ideologi og samfunn ved Sørmarka AS, LOs skolerings­senter. Han gikk i 2007 over til stillinger som rådgiver og fagansvarl­ig i AOF Norge og bidro til utviklinge­n av N ordenskole­n utfra forsknings- prosjektet Den nordiske modellen mot år 2030. Han var laerer ved en rekke kurs og senere ved Den nordiske Folkehøysk­olen i Genève, hvor han også ble rektor. Arthur har også vaert redaktør og medredaktø­r for større publikasjo­ner.

Arthur hadde også stor interesse for historie og kjente bakgrunnen til de fleste steder i Oslo. Hans familie hadde imidlertid sine røtter i Loshavn utenfor Farsund, hvor Arthur etterhvert overtok e nav familiens fritidseie­ndommer. Hankjente historien til hvert hus i den lille sørlandsid­yllen naer Skagerak og har lagt ut Loshavns historie på egen nettside. Dagen før sin død hadde Arthur fullført manuset til en historiebo­k om Katland fyr, og inntektene fra denne skulle uavkortet gå til å restaurere de gamle bygningene.

Arthur etterlater seg ektefelle og en sønn. Fred over hans minne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway