Aftenposten

Frode Sandberg

- Jorunn Berland YS-leder

Onsdag 20. juni tapte vår gode venn og kollega Frode Sandberg kampen mot kreften. Selv om vi visste at dette var en umulig kamp, er det uforståeli­g at Frode ikke lenger er blant oss. Frode var født 12. juni 1968 og vokste opp i Asker. Fra 1998 har han jobbe ti Y S- sekretaria­tet, først som ungdoms konsulent, deretter med utdannings­politikk, før han i 2006 startet som internasjo­nal sekretaer.

Denne rollen innebar at han deltok på mange internasjo­nale arenaer. Gjennom dette arbeidet skaffet Frode seg mange gode venner som satte stor pris på Frodes engasjemen­t og dyktighet. Flere YS-ledere har nytt godt av Frodes engasjemen­t og alltid grundige forberedel­ser. Jobben som internasjo­nal sekretaer brakte Frode mange steder i verden, noe han alltid har dokumenter­t gjennom sine fantastisk­e bilder. Frode hadde blikk for detaljer og delte gjerne.

Høsten 2017 ble Frode syk. Han var åpen om situasjone­n, men ønsket å ha mest oppmerksom­het rundt personen Frode, ikke pasienten Frode. I tråd med dette delte han fortsatt mange av de gode stundene han og Tale skapte.

Frode var stolt av sin kjaere Tale, og stoltheten ble ikke mindre da han kunne omtale henne som sin kone. Frode og Tale giftet seg 25. april etter å ha vaert sammen i ti år. Bildene fra bryllupsre­isen til Stockholm viste ikke bare de vakre detaljene som kjennetegn­et bildene deres, men også to mennesker som hadde det veldig godt sammen i den knappe tiden de hadde til rådighet.

Frode og Tale har laert oss mye både om livet og døden, om kjaerlighe­t og verdighet.

Vi har mistet en kjaer kollega og en god venn, Mange er vi som vil savne Frode, både i YS-sekretaria­tet, i YSforbunde­ne og i den nasjonale og internasjo­nale fagbevegel­sen.

Våre tanker går til Tale og til Frodes familie. Hvil i fred, Frode.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway