Aftenposten

Anne Margaret Svestad

- Josiane Cunen Karin Flekke Ingebjørg Skjelbreid

Vår kjaere venninne Anne er ikke med oss lenger. Hun som var så inderlig glad i livet. Hun som aldri sa nei til en samtale, en venninnetu­r eller en kulturell opplevelse sammen med oss. Hun som alltid stilte opp hvis noen av oss hadde det vanskelig. Hun som var like engasjert i livets gode øyeblikk som i de mer strevsomme.

Så utadvendt, så inkluderen­de, så levende og så fargerik. Vi ble kjent med henne på Hamar katedralsk­ole og tidlig i studiet i Oslo. Vennskapet har vart livet ut. Utallige festlige og hverdagsli­ge anledninge­r har vi møttes i. Der Anne var med, var det liv. Hun var utforskend­e og nysgjerrig. Hun var samlende og veldig inkluderen­de. Ut av det ble det mye glede for mange. Hun hadde en stor vennekrets og bekjentska­pskrets. Vi fikk mang en gang glede av hennes gjestfrihe­t og raushet.

Anne tok grunnfag i sosiologi før hun studerte medisin. Hun spesialise­rte hun seg i psykiatri, og deretter barne- og ungdomspsy­kiatri. Senere videreutda­nnet hun seg og ble godkjent psykoanaly­tiker. Hun brant for terapi til de mest traumatise­rte barna og var dedikert til hver enkelt pasient og målet om at de skulle få et bedre liv.

Inntil det aller siste var hun opptatt av at pasientene hun ikke kunne fullføre arbeidet sammen med, skulle få et godt tilbud videre. Helt fra skoledagen­e på Hamar var Anne et samfunnsen­gasjert menneske.

I studietide­n på 70-tallet engasjerte hun seg i kvinnekamp­en. Hun skrev frivillig oppgave i sosialmedi­sinsk termin om temaet. Hun var også med i redaksjone­n i medisiners­tudentenes avis, AEskulap. Hele livet talte hun de underprivi­legerte og sårbares sak, enten det var lokale, nasjonale eller internasjo­nale saker.

Da hun ble alvorlig syk for tre og et halvt år siden, og gjennom hele denne tida frem til hun døde, greide hun på imponerend­e vis å fortsatt engasjere seg i det vi andre til enhver tid var opptatt av og i aktuelle samfunnssa­ker. Ikke minst bevarte hun gleden over livet.

Hennes tålmodighe­t, vennlighet og åpenhet den siste tiden gjorde et sterkt inntrykk på oss venner. Det blir et stort tomt rom etter Anne. Vi tenker spesielt på Øyvind, Erlend og Jørund, som hun var så inderlig glad i og stolt av. I takknemlig­het for et langt vennskap med mange gode minner,

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway