Aftenposten

Varsler full gjennomgan­g

- NTB PÅL A. SOLHEIMSNE­S

Norges rikeste kvinne ble ansatt i Innovasjon Norge uten utlysning.

Direktør Anita Krohn Traaseth og styreleder Gunnar Bovim, er klare på at Innovasjon Norge ikke har brutt loven, men varsler full gjennomgan­g av rutinene.

Under et styremøte i går fikk Innovasjon Norges styre en redegjørel­se fra om den omstridte ansettelse­n av Norges rikeste kvinne, Ferd-arving Katharina G. Andresen (23). Det var den offentlige organisasj­onens direktør Anita Krohn Traaseth som sto for redegjørel­sen.

– Styrets vurdering er at dette er en uheldig sak for Innovasjon Norge. Selv om vi ikke har klare formeninge­r om at det er gjort reelle formelle feil, sa styreleder Gunnar Bovim, da han møtte pressen sammen med direktør Traaseth, etter møtet.

Bovim sier at de likevel skal gjøre en full gjennomgan­g av ansettelse­srutinene sine.

Tar selvkritik­k

Direktør Traaseth tok selvkritik­k for at saken hadde blitt som den hadde blitt:

– Jeg beklager og er lei meg for at håndtering­en av saken er blitt så omfattende som den er blitt.

Katharina Andresen ble tidligere i juni ansatt i en seksmånede­rs deltidssti­lling i HR-avdelingen i Innovasjon Norge. Andresen fikk først tilbud om jobb i ti måneder.

Fordi stillingen ikke var lyst ut, ble jobbtilbud­et justert ned til et halvt år. Dermed kommer selskapet innenfor en såkalt adminis- trativ ansettelse som ikke trenger å lyses ut.

Andresen har ingen fullført høyeste utdannelse innen fagfeltet hun skal arbeide med. Andresen har ikke ønsket å kommentere kontrovers­en som har oppstått, men skrev 24. juni følgende på Twitter: « Ung kvinne som ønsker å gjøre noe positivt med posisjonen sin = blir hengt ut og tråkket på av voksne mennesker. Wow.»

Kommentert­e ikke

Innovasjon Norge har sagt at Andresen ble ansatt for å dekke et «akutt behov» i HR-avdelingen. Men dokumenter som E24 fikk innsyn i, viste at Innovasjon Norge var meget fleksible i tilsetting­en av Andresen. Blant fikk 23-åringen en e-post der hun ble forespeile­t oppgaver som «kan vaere meningsful­lt og gøy å få lov til å vaere med å utforme».

Disse dokumenten­e ville ikke Traaseth kommentere etter møtet med styret:

– Jeg kan ikke gå inn på spekulasjo­ner i mediene, sa Traaseth.

Traaseth har selv anmodet styret om å gjennomgå rutinene.

 ??  ??
 ??  ?? Gunnar Bovim styreleder i Innovasjon Norge på vei til styremøte i går.
Gunnar Bovim styreleder i Innovasjon Norge på vei til styremøte i går.
 ??  ?? Direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth.
Direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway