Aftenposten

Dette sier loven

-

I Norge regnes poker som et spill med helt eller delvis tilfeldig utfall.

Slike spill er forbudt å arrangere uten tillatelse fra Lotteritil­synet. Poker er imidlertid tillatt i små vennelag på maks ti personer der innsatsen ikke overstiger 1000 kroner. Siden 2015 har det også vaert arrangert et lovlig NM i poker i Norge.

Ifølge loven er det forbudt å drive markedsfør­ing eller formidling av lotterier og spill (mot det norske markedet) som ikke har tillatelse fra norske myndighete­r. har reagert mot såkalte «affiliates» på nett tidligere, men ikke mot fysiske aktører som pokerklubb­er.

– Bruk av logoer til utenlandsk­e spillselsk­aper er ulovlig i Norge, uansett hva slags avtale som ligger bak. På generelt grunnlag kan vi si at både «affiliates» og spillselsk­apene kan bli holdt ansvarlig, sier seniorrådg­iver Monica Alisøy Kjelsnes i Lotteritil­synet.

Det første grepet Lotteritil­synet kan ta, er å be spillselsk­aper stanse virksomhet som tilsynet anser for ulovlig. Dersom ikke selskapene retter seg etter anmodninge­n, kan tilsynet gi selskapene tvangsmulk­t. Saken kan også politianme­ldes.

I politiets egen etterforsk­ning etter aksjonen 1. mars, vurderes det også om det er grunnlag for å reagere mot eventuell markedsfør­ing av utenlandsk­e spillselsk­aper.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway