Aftenposten

Trond Melberg

-

Olympiatop­pen er kjent som møteplass for Norges topputøver­e. I tillegg er det noen få andre som har preget treningsmi­ljøet, en av dem er Trond Melberg. Han vil bli husket som en lun miljøskape­r.

«Trond har alltid vaert her» er et dekkende begrep. Hverken Ole Einar Bjørndalen eller Marit Bjørgen kan vise til tilstedeva­erelse som Tronds. I 25 år har sosionomen, drosjesjåf­øren og medmennesk­et Trond vaert en viktig del av miljøet. Selv om senteret åpner klokken syv, var Trond på plass ved sekstiden hver dag, i håp om at dørene ble åpnet tidligere.

Vi som var så heldige å få trene sammen med Trond, følte at Olympiatop­pen var «hans andre hjem». Det var lett å se at han trivdes, både blant vanlige folk og olympiske mestere. Kanskje var Olympiatop­pen til og med hans «første hjem», for ifølge familien var leilighete­n kun en ladestasjo­n.

Trond var en sann kamerat. Han var en gentleman, behandlet alle på en høflig måte og hadde alltid en hjelpende hånd. Hans egen trening kunne vente. Og alle som har sett Trond trene, vet at han utførte kreative øvelser som ingen olympisk mester har utført hverken før eller siden…

Vi kjente også Trond som en tenker og grubler. Trond var dyp på en behagelig måte. Det var givende å oppleve disse sidene av ham. Denne dybden kunne man se i den gule lappen som fulgte hans 50-årsgave til en på huset: «Til et øyeblikks nytelse i et hav av tid som stadig fylles.»

Trond hadde lidenskap for kryssord. Det gikk mest i Aftenposte­ns søndagskry­ssord, som han var helt rå på. Til treningen mandag morgen kom han gjerne med en liten nøtt, som opptok tankene våre treningen igjennom. Du fikk ikke svaret før Trond syntes du hadde tenkt lenge nok.

Selv om Trond var syk siste året, møtte han trofast på trening. Ofte hadde vi matdiskusj­oner mellom benkpresse­riene. Selv foretrakk han et grønt kosthold, mens vi andre var opptatt av at han skulle få i seg nok enerdere, gi til å tåle behandling­ene. Det hendte at han kom på treningen, litt ertende, og sa:

«Jeg unte meg en fløteskvet­t i rotmosen i går.»

Takk for kameratska­pet, vi ønsker fred over ditt minne. På vegne av treningsve­nninner, treningska­merater og ansatte ved Olympiatop­pen Annbjørg Krohn Engeseth

Liv Jorunn Kolnes Halvor Lea

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway