Aftenposten

– Venstre melder seg ut, svarer MDG

-

Rasmus Reinvang (MDG) reagerer med vantro på påstandene om betongsosi­alisme.

– Jeg registrere­r at Venstres Hallstein Bjercke kaller det betongsosi­alisme når bystyret vil noe annet enn det Venstre og Rødt vil. Dette synes jeg bare blir kuriøst, sier han. Reinvang er byrådssekr­etaer for byutviklin­gsbyråd Hanna E. Marcussen (MDG), som for tiden er på ferie. Reinvang mener Venstres «nei» til utvidelse av Plaza, sammen med Rødt, er et talende eksempel.

– Venstre meldte seg ut i Plazasaken. Partiet kunne her stemt for byrådets opprinneli­ge forslag med et lavere sidebygg, men valgte sammen med Rødt å gå for en løsning som ikke var gjennomfør­bar – og som ville ha avlyst de viktige tiltakene for å forbedre Vaterland-området med grønt og byliv, sier Reinvang.

MDGs mot-eksempler

Reinvang påpeker at de som regel får klager på det motsatte, at MDGs avtrykk på byutviklin­gspolitikk­en er for stort.

– Byrådet har nettopp lagt frem et regulering­sforslag for hele Oslo sentrum, som skal fase ut biltrafikk til fordel for mennesker og kultur i gaterommen­e, sier han.

– Vi har også tatt en rekke småhusområ­der ut av kommunepla­nen, som nå inneholder faerre småhusområ­der til utvikling enn den planen Bjercke la frem da han selv satt i byråd, legger han til.

MDG-politikere­n viser også til flere ferske mindre eksempler på grønn politikk:

Det blir en ny bydelspark, ikke boliger, i Gyldenløve­s gate på Frogner. Flere store bygninger er reist i massivtre i stedet for betong de siste årene, og Oslo får om få år sine første BREEAM-sertifiser­te boliger, som innebaerer svaert strenge miljøkrav.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway