Aftenposten

Anne-Lise Stadskleiv

-

Anne-Lise Stadskleiv er død, 74 år gammel. Hun sovnet stille inn den 20. juni etter mer enn 5 år med kreftsykdo­m. Hun vokste opp i Askim sammen med en yngre søster. De hadde fire eldre halvsøsken, og en av disse kom senere til å bety mye for Anne-Lise. Etter artium dro hun i 1963 til Nederland der hun tok første del av medisinstu­diet.

Hun kom tilbake til Oslo i 1967 og ble cand.med. i 1970. I studietide­n giftet hun seg med Kåre, og de fikk døtrene Kristine og Ingunn. Hun videreutda­nnet seg til spesialist i allmennmed­isin og arbeidet noen år som allmennleg­e i Oslo. Deretter spesialise­rte hun seg innen psykiatri.

I en årrekke arbeidet hun på Grorud DPS der hun fikk en betydelig erfaring med behandling av pasienter med alvorlige psykoselid­elser. Hun har satt dype spor etter seg som en av de beste klinikerne innenfor psykosefel­tet.

Vår legegruppe startet på Ahus, Lørenskog, for 30 år siden. Anne-Lise var den eldste av oss. Med sin faglighet, klokskap og menneskeli­ghet var hun i mange situasjone­r som en klippe for oss. Hun hadde en ro og en egen evne til å lytte og gå inn i den andres sted.

På den måten skapte hun et trygt rom omkring seg. Dette gjorde hun også i sosiale sammenheng­er, blant annet på de mange reisene vi fikk oppleve sammen. For Anne-Lise var tilknytnin­gen til Frelsesarm­een viktig helt fra ungdomsåre­ne.

De siste årene har hun og familien også vaert tilknyttet et bistandsar­beid som Frelsesarm­een i Uganda drev. Vi minnes Anne-Lise i takknemlig­het. Våre tanker går til Kåre og døtrene med familier.

Anne Lindstad, Elisabet Tønsberg, Ingebjørg Ulvestad, Inger-Johanne Aarseth, Rønnaug Åsgard, Svetlana Mitic,

Tori Anne Røvik

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway