Aftenposten

– Liverpool har gjort en genial avtale

- DANIEL RØED-JOHANSEN

Liverpool kom med skremmesku­dd, men Manchester City svarte med seier i toppkampen mot Arsenal.

Liverpool – West Ham 4–0 Arsenal – Manchester City 0–2

1–0 Mohamed Salah, 2–0 Sadio Mané, 3–0 Mané, 4–0 Daniel Sturridge.

Angrepsstj­ernene viste at de har skumle hensikter også denne sesongen, da de kjørte over West Ham i gårsdagens ligapremie­re.

Likevel er det mange som trekker frem en nykommer: Naby Keïta (23).

Midtbanesp­illeren briljerte i sin første Premier League-kamp. Det gjør at Jürgen Klopp og Liverpooll­edelsen høster lovord.

– Genial deal

Keita var spilleren de bare skulle ha – uansett.

De kjempet hardt for å hente ham allerede sist sommer, men den tyske klubben RB Leipzig sto imot alle forsøkene.

Liverpool greide imidlertid å komme frem til en alternativ avtale. De sikret seg Keitas tjenester fra og med denne sesongen.

– Liverpool har gjort en genial deal. Vi ser her at den type tålmodighe­t betaler seg, sa Erik Thorstvedt under TV 2s pausesendi­ng fra kampen.

Sist sommer hadde Klopp to hovedmål på overgangsm­arkedet. Det ene var Keita, det andre forsvarskj­empen Virgil van Dijk.

Da overgangen­e ikke gikk gjennom, var det mange som mente at Liverpool burde sett mot andre spillere. Men Klopp var tydelig på at det var disse brikkene han trengte til puslespill­et.

Dermed ventet de. Van Dijk kom i januar, og Keita kom i sommer.

– Keita og van Dijk viser fordelen ved å identifise­re gode overgangsm­ål og vaere forberedt på å gjøre det som skal til for å få tak i dem, skriver The Times-journalist Oliver Kay på Twitter.

Han mener at det står i kontrast til hvordan mange andre Premier League-klubber opererer.

– Jeg mener det er god overgangsp­olitikk, at man ikke bare går for nummer to, tre eller fire på listen fordi man føler at man må gjøre noe, kommentert­e TV 2-ekspert Petter Myhre.

Liverpools målshow

I tillegg til van Dijk og Keita er Alisson kommet inn som ny førstekeep­er, og Fabinho skal forsterke midtbanen. Alisson startet mot West Ham, mens Fabinho ble sittende på benken.

Overgangen­e gjør at mange har lansert Liverpool som Manchester Citys sterkeste utfordrere om ligagull.

Før helgen understrek­et Klopp at Liverpool «fortsatt er Rocky Balboa, ikke Ivan Drago». Med det mente manageren at Manchester City har den sterkeste stallen, men han presiserte samtidig at han ikke søker en underdogro­lle.

– Jeg vil vinne, og Rocky vant, sa han.

Forrige sesong fosset Manchester City ut av startblokk­ene, mens Liverpool hanglet litt. De fikk bare med seg ett poeng i åpningskam­pen mot Watford og lå fem poeng bak etter fem kamper.

Nå har Liverpool fått den starten de trengte på sesongen, og det gjorde de på overbevise­nde vis. 4-0-seieren over West Ham var overbevise­nde.

Solid City-seier

Men Manchester City fulgte opp.

Først sendte Raheem Sterling Manchester City i ledelsen. Så økte Bernardo Silva til 2–0. Og Arsenal var aldri i naerheten av å komme tilbake.

Dermed ble det ingen drømmestar­t på den nye epoken under Unai Emery, som overtok som manager etter Wengers 22 år lange periode ved kontrollsp­akene.

Arsenal var nest best i det meste på egen hjemmebane i går.

For regjerende ligamester Manchester City var det viktig å starte med seier etter en helg der Liverpool, Chelsea, Manchester United og Tottenham alle har vunnet.

 ?? FOTO: CARL RECINE, REUTERS/NTB SCANPIX ?? Naby Keïta (t.h.) hylles etter Liverpools Premier League-start. Her jubler han for scoring sammen med Sadio Mané og Firmino.
FOTO: CARL RECINE, REUTERS/NTB SCANPIX Naby Keïta (t.h.) hylles etter Liverpools Premier League-start. Her jubler han for scoring sammen med Sadio Mané og Firmino.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway