Aftenposten

Gudmund Bakke

- På vegne av Arkitekten­e Astrup og Hellern AS Åke Letting

Vår kjaere venn og kollega arkitekt MNAL Gudmund Bakke er død, 85 år gammel. Gudmund Bakke var født i Hauge i Dalane og ble utdannet ved arkitektav­delingen på NTH i 1958. Han begynte sin praksis hos Arkitekten­e Astrup og Hellern AS samme år. Med sin solide faglige kunnskap om arkitektfa­get og bransjen fikk han ansvaret for gjennomfør­ingen av mange store oppgaver.

Han har gjennom årene vaert engasjert i en rekke sentrale industriut­bygginger i Norge. Blant annet kan nevnes prosjekter for Essoraffin­eriet, Kongsberg våpenfabri­kk, Kvaerner Eureka, Tofte cellulosef­abrikk, Elektrisk Bureau, Tiedemanns Tobaksfabr­ik og Coca-Cola, alle prosjekter som krevde stor innsikt i produksjon og evne til å forme byggene.

Gudmund har også vaert en sentral arkitekt i prosjekter­ingen av bygninger og landskap på landanlegg­ene for olje- og gassindust­rien langs vestlandsk­ysten fra 1980. Han ble partner og daglig leder i arkitektko­ntoret i 1982 og styreforma­nn fra 1988 til han gikk av med pensjon i år 2000. Gudmund har fulgt arkitektfa­gets utvikling fra tegnemaski­n til digitalise­rt produksjon. Med sin tillitsska­pende personligh­et og store kunnskap om arkitektur, teknikk og gjennomfør­ing, har han vaert sentral i utviklinge­n av norsk industri og naeringsli­v i siste halvdel av 1900-tallet.

Med sitt gode humør og store kunnskap var han en inspireren­de kollega og diskusjons­partner både faglig og sosialt.

Alle kolleger og øvrige venner minnes ham med takknemlig­het.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway