Aftenposten

Trump-direktør har fått immunitet i etterforsk­ning av hysj-penger

- PÅL A. SOLHEIMSNE­S

Ifølge Wall Street Journal vil dette øke presset mot Donald Trump, fordi flere av hans tidligere allierte nå samarbeide­r med etterforsk­ningen. Allen Weisselber­g er finansdire­ktør i The Trump Organizati­on, som er et konglomera­t for president Donald Trumps mange forretning­er. Hovedkonto­ret er i Trump Tower.

I bytte mot immunitet har Weisselber­g gitt informasjo­n til etterforsk­ere om de ulovlige pengeoverf­øringene som Trumps tidligere advokat Michael Cohen innrømmet på tirsdag. Wall Street Journal har ikke klart å slå fast om Weisselber­g har fortalt påtalemynd­igheten at Trump visste om utbetaling­ene.

Betalte Cohen

Weisselber­g har i flere tiår vaert visepresid­ent og finanssjef i sel- skapet. Etter at Donald Trump ble valgt, overlot han kontrollen over sine forretning­er til to av sine sønner, Donald Jr. og Eric, og Weisselber­g.

Weisselber­g ble stevnet og har vitnet foran en storjury om saken tidligere i år.

Michael Cohen sa seg skyldig i flere lovbrudd på tirsdag.

Noen av de mest alvorlige bruddene, angikk utbetaling av hysjpenger til to kvinner. Cohen vitnet at han hadde brutt lovverket som regulerer valgkampfi­nansiering. Han har vitnet at det var Donald Trump som ba ham gjøre det og dermed var delaktig i et lovbrudd.

Både pornoskues­piller Stormy Daniels og Playboy-stjerne Karen McDougal hevder å ha hatt seksuelle forhold med Donald Trump. De ble betalt for å ikke fortelle sine historier.

Flere vender Trump ryggen

I går rapportert­e flere amerikansk­e medier at mangeårig Trumpvenn og medietopp David Pecker også har fått immunitet etter å ha samarbeide­t med etterforsk­ningen.

Immunitete­n ble gitt av påtalemynd­igheten på Manhattan. Ifølge Wall Street Journal vil dette øke presset mot Donald Trump, fordi flere av hans tidligere allierte nå samarbeide­r med etterforsk­ningen.

 ?? FOTO: BRENDAN MCDERMID / REUTERS ?? Trump-organisasj­onens hovedkvart­er er i det mye omtalte Trump Tower i New York.
FOTO: BRENDAN MCDERMID / REUTERS Trump-organisasj­onens hovedkvart­er er i det mye omtalte Trump Tower i New York.
 ??  ?? Mangeårig Trump-venn David Pecker har også fått immunitet i etterforsk­ningen.
Mangeårig Trump-venn David Pecker har også fått immunitet i etterforsk­ningen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway