Aftenposten

Russlands svar på Tesla

- WASIM RIAZ

Bilen som skal hete CV-1 er inspirert av sovjetiske kombibier fra 1970-tallet.

I løpet av de siste årene har flere titall tusen elbiler funnet veien til Norge, men nå skal Tesla, Leaf og de andre miljøvennl­ige doningene få konkurrans­e fra Russland.

Firmaet bak det verdenskje­n- te Kalasjniko­v-gevaeret har ifølge BBC utviklet prototypen av sin nye elbil, CV-1, som ble vist frem offentlig denne uken. Formen og størrelsen på CV-1 skal vaere inspirert av sovjetiske kombibiler på 1970-tallet.

350 km på én lading

Bilen er ennå ikke ferdig utviklet, men det sies at den vil ha en topphastig­het flere ganger høyere enn dagens elektriske kjøretøy produsert av firmaet. Når det gjelder rekkevidde, så vil den på sikt kunne kjøre 350 kilometer på en lading.

Prislappen på doningen er ennå ikke klar.

BBC melder også at beslutning­en om å utvikle elektriske biler er blitt møtt med blandede reaksjoner i Moskva. Mange har brukt selskapets Facebook-side for å dele sine tanker om Russlands svar på Tesla.

Noen har likt designen, andre er mer kritiske. En av tilbakemel­dingene lyder slik: «Tanken er god, men det ville vaert bedre hvis dere

holdt dere unna biler».

Ikke bare gevaerer

Automat Kalasjniko­va 1947, mest kjent under forkortels­en AK-47, er et automatgev­aer med flerskudds­funksjon utviklet i 1947 av Mikhail Kalasjniko­v og produsert av IZH. Våpenet er blant verdens mest kjente tohåndsvåp­en.

Kalasjniko­v har de siste årene utvidet «menyen». Nylig lansert de et klesmerke og en katalog over personlige gjenstande­r fra paraplyer til smarttelef­ondeksler.

 ??  ??
 ?? FOTO: HO / KALASJNIKO­V MEDIA ?? Produsente­n bak Kalasjniko­v-gevaeret presentert­e denne uken en modell av sin nye elbil, CV-1.
FOTO: HO / KALASJNIKO­V MEDIA Produsente­n bak Kalasjniko­v-gevaeret presentert­e denne uken en modell av sin nye elbil, CV-1.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway