Aftenposten

Varsler mer regn på USAs østkyst

- Wilmington

Hundrevis av mennesker er reddet fra stormflo og flom forårsaket av uvaeret Florence i USA. Minst fire mennesker er døde, og meteorolog­ene varsler mer regn.

Den ekstreme nedbøren fortsatte tidlig i går morges lokal tid. Mange områder er rammet av oversvømme­lser, og stormflo har løftet havnivået tre meter.

Over 360 mennesker måtte fredag få bistand av redningsma­nnskaper i byen New Bern, som har rundt 30.000 innbyggere. Andre venter på å bli hjulpet ut.

Størstepar­ten av byen er uten strøm, og talsperson­en Colleen Roberts opplyser at tusenvis av bygninger er skadet. Etter at Florence nådde land, ble uvaeret nedgradert fra orkan til tropisk storm. USAs nasjonale orkansente­r advarte om at uvaeret fortsatt er livsfarlig, spesielt på grunn av vannmengde­ne.

Vannmassen­e og kraftige vindkast har omgjort flere byer til rennende elver, mens stormen beveger seg sakte innover land.

Så langt er det bekreftet at minst fire mennesker har mistet livet, og amerikansk­e medier melder om ytterliger­e ett dødsfall. I byen Wilmington omkom en mor og den 8 måneder gamle babyen hennes da et tre falt over huset deres. To menn har mistet livet i fylket Lenoir, og en av dem ble angivelig tatt av vinden da han skulle se til hundene sine, ifølge CNN. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway