Aftenposten

Klopp: Prestasjon­en var enestående

-

Liverpool med fem seire av fem mulige etter viktig borteseier mot Tottenham.

Tottenham – Liverpool 1–2 Georginio Wijnaldum og Roberto Firmino scoret målene for de helrøde, og da hjalp det ikke for Spurs at Erik Lamela reduserte på overtid.

Liverpool var best kampen sett under ett og tok med seg fortjente poeng hjem til Merseyside. Det betyr fem seire og femten poeng til Jürgen Klopps menn etter de første fem kampene.

– Det var et perfekt resultat, men jeg er mer opptatt av prestasjon­en. Den var enestående. Vi kunne ha scoret flere mål, og vi kontroller­te kampen. Det var sesongens beste kamp av oss, utvilsomt. Vi hadde 85 gode minutter, sa Klopp til Sky Sports etter kampen.

Nervøst på tampen

Liverpool fikk nervøse sluttminut­ter etter at Erik Lamela reduserte til 1–2. I de siste sekundene følte Tottenham seg snytt for straffespa­rk.

Innbytter Son Heung-min fikk en skikkelig kakk på foten fra Sadio Mané og mistet balansen, men det ble aldri blåst, og gjestene slapp med skrekken i kamp de burde avgjort. Det var liten tvil om at akkurat den avgjørelse­n var feil.

– Liverpool var bedre, men det var galskap som skjedde mot slutten. Det skulle vaert straffe i situasjone­n med Son. Da ville resultatet vaert annerledes. Selvsagt er jeg skuffet, men vi må fortsette å jobbe og bli bedre, sa Spurs-manager Mauricio Pochettino til Sky Sports.

Tottenham tapte sin andre kamp på rad og sakker akterut i forhold til topplagene.

For første gang har Liverpool vunnet fem strake kamper i PL-sammenheng. Men i gamle 1. divisjon vant de sine åtte første kamper i 1990/91-sesongen, bare for å se at Arsenal sikret ligagullet mot slutten av sesongen.

– Klopp vet at han har litt å gå på i det offensive, men når det gjelder struktur og defensiv trygghet, ligner dette et lag som kan vaere med helt der oppe, sier TV 2-kommentato­r Brede Hangeland like etter kampslutt.

(100 % Sport/NTB)

 ?? FOTO: TIM IRELAND, AP/NTB SCANPIX ?? Roberto Firmino scoret Liverpools andre mål mot Tottenham og feirer med Trent Alexander-Arnold og Mohamed Salah.
FOTO: TIM IRELAND, AP/NTB SCANPIX Roberto Firmino scoret Liverpools andre mål mot Tottenham og feirer med Trent Alexander-Arnold og Mohamed Salah.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway