Aftenposten

Yates avgjorde på knallhard fjelletapp­e

-

Han ledet Italia rundt i vår, men sprakk. Nå kan bare uhell stoppe Simon Yates i Spania rundt.

Med sprekken i Giro d’Italia friskt i minne, sikret Simon Yates sammenlagt­seieren i Vuelta a España på nest siste etappe i går.

Den britiske Mitchelton Scott-rytteren har vaert ikledd den røde sammenlagt­trøyen i totalt ni etapper og syklet inn til tredjeplas­s i Andorra. Samtidig økte han forsprange­t til andremann i sammendrag­et, Alejandro Valverde, som fikk en svaert tung dag i fjellene.

Uten uhell står Yates øverst på podiet når årets ritt avsluttes i Madrid i dag. 26-åringen har ett minutt og 46 sekunder ned til naermeste konkurrent før sjarmøreta­ppen.

Quintana skuffet

17 kilometer før slutt stakk Yates ifra hovedfelte­t for å ta opp jakten på Nairo Quintana og Miguel Ángel López i brudd. Quintana falt etter hvert av, samtidig som Enric Mas kom seg opp til Lopéz.

Til slutt skulle Mas og López gjøre opp om seieren, og da var spanske Mas sterkest. Yates kom inn på tredjeplas­sen og kunne juble for sammenlagt­seieren.

Det var nok ekstra deilig for briten. I mai vartet han opp med tre etappeseie­re i Giro d’Italia og lå an til å vinne rittet, men sprakk to etapper før slutt.

Tre briter til topps

Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm kom inn sammen med hovedfelte­t.

Alle de tre store etapperitt­ene denne sesongen ender altså opp med britisk seier. Først vant Chris Froome i Italia, så Geraint Thomas i Frankrike, før nå Yates tar seieren i Spania Rundt. (NTB)

 ??  ?? Simon Yates blir den tredje briten som vinner et treukersri­tt denne sesongen.
Simon Yates blir den tredje briten som vinner et treukersri­tt denne sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway